Tolušić: Trgovački lanci pekarske proizvode prodaju iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske – Dragi kupci kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!!

Objavljeno: 13. 07. 2017.


PODIJELI:
“U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna.” – objavio je na FB profilu ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

“Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare. 90% proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske.

Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći da trebamo kupovati svoje, hrvatske proizvode, i voditi brigu o svojim proizvođačima i svojim, hrvatskim poljoprivrednicima. Pa zato, dragi moji, gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!” – stoji dalje u svojevrsnom pozivu građanima ministra poljoprivrede.