TOMAS ZA BOD HAJDUKA

Objavljeno: 22. 05. 2016.


PODIJELI:

hajdukomladinac

Hajduk je izvukao bod protiv uvijek neugodnih susjeda iz Josipovca.

Tko na kraju treba žaliti za pobjedom?

Svakako ekipa Omladinca, osim toga što su dva puta vodili još su imali i dvije prilike za koje je teško shvatiti da se mogu promašiti, nogometnim rječnikom rečeno “dva mrtvaca”.

Hajduk bi mogao žaliti jedino zbog toga što je imao sat vremena igrača više. Međutim u polju se nije vidjelo da je to tako. Ostaje dojam da Hajduk nikako nije uspio u osnovnom kada ekipa ima čovjeka manje, razvući igru u širinu.

hajdukomPočelo je tako da se odmah na početku uočilo kako su gosti ušli u igru kao da im se radi o odlučujućim bodovima, pri tome se misli prije svega na nekoliko uistinu teških prekršaja. Kao da su htjeli pokazati odlučnost kroz agresiju.

Ubrzo su gosti i poveli. Korner s lijeve strane u visini jedanaesterca, obrana Hajduka ukopana, gosti koriste statičnost domaće obrane i lijepim pogotkom glavom dolaze u vodstvo, golman Pavlović nemoćan.

Nakon toga zbog pogibeljnog starta s leđa igrač Omladinca poslan je na hlađenje direktnim crvenim kartonom, iako ruku na srce već prije toga jedan gostujući igrač trebao je napustiti teren zbog drugog žutog. I nije ga spsasio gostujući trener tako što ga je promijenio, nego je sudac napravio grešku što ga prije trenera nije isključio.

Do kraja poluvremena Marin Bikić iz očiglednog penala poravnava na 1:1.

tomasDrugo poluvrijeme gosti imaju bolje otvaranje. Hajdukova obrana kod kornera danas je zaboravila skakati, gosti opet postižu pogodak potpuno neometani. Osim toga imali su dvije takve prilike, vjerojatno se još čude kako to nisu poentirali. U prvoj prilici su igrači Omladinca pogodili gredu neometani s 5-6 metara, a u drugoj je branič Hajduka Ivan Dješka fantastičnom reakcijom spasio siguran pogodak.

Naravno da ih je stigla kazna, iskusni lisac Ivan Tomas pokazao im je kako se čiste šanse pretvaraju u pogotke za konačnih 2:2.

Imale su ekipe još nekoliko pokušaja, kod Hajduka je najviše prijetio Tomas, dok je najbolju priliku zakasnio ugurati u mrežu Josip Džambić.

Do kraja lagani pritisak Hajduka, ali bez izrazitih prilika.

Ipak bi na kraju sa neriješinim rezultatom svi trebali biti zadovoljni.

 

.