TOMIĆ: HDZ-ova VLADA GRUBO JE KAZNILA ĐAKOVO UZEVŠI MU OPĆINSKI SUD, RODILIŠTE, ERGELU PRESELILA U LIPIK, DA SE BAR MALO ISKUPI 3 MILIJUNA KUNA MOŽE ODVOJITI ZA KATEDRALU

Objavljeno: 15. 12. 2016.


PODIJELI:

Nakon što je HDZ-ova vlada grubo kaznila Đakovo uzevši mu općinski sud, rodilište, a ergelu preselila u Lipik, mislili smo da se barem ovim može malo iskupiti. 3 milijuna kuna za Đakovačku katedralu je mali iznos koji se daje – prigovorio je SDP-ov Damir Tomić.

Istom trojcu amandman je odbilo i Ministarstvo poljoprivrede.

– Đakovo je srce Slavonije i dva najveća simbola grada su katedrala, za koju ste sad odbili amandman, i ergela s tradicijom duljom od 500 godina. Prethodni ministar Romić smanjio sredstva za državnu ergelu, a ondje ima potrebe za hrpom radnih mjesta novih jer konji nisu igračke. Volio bih da na primjeru te ergele pokažemo barem nekakvo jedinstvo, jer Projekt Slavonija još nije počeo, pa neka počne sada – tražio je Tomić, no traženo jedinstvo nije dobio. Odbijen je i amandman SDP-ovog Domagoja Hajdukovića kojim je tražio povećanje proračuna Agencije za hranu – piše Večernji list.