31.10.2018

Tvrtke s područja Osječko-baranjske županije izvezle su roba u vrijednosti 4,62 milijarde kuna, a uvezle u vrijednosti 3,89 milijardi kuna

U poslovnom prostoru Razvojno-istraživačkog centru kompanije Ericsson Nikola Tesla u Osijeku danas, 30. listopada 2018. godine, održan je susret članova Kluba izvoznika. Ovu neformalnu udruge 30-ak hrvatskih kompanija koje izvoze ili podupiru izvoz prije sedam godina osnovao je tjednik Lider, a njihovi sastanci održavaju se četiri puta godišnje.  

Sudionike skupa pozdravili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zatim glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović i predsjednica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević, dok je voditeljica Kluba izvoznika Manuela Tašler predstavila „Kontrolne ploče izvoza i ocjene izvozne klime“. Održan je potom okrugli stol na temu „Kakve mjere rasterećenja gospodarstva trebaju izvoznici?“, a članovi Kluba izvoznika obišli su prostorije i upoznali se s radom osječkog centra Ericsson Nikle Tesla.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako je izvoz ključan za razvoj gospodarstva. – Prema podacima Državnog zavoda za statistiku tijekom 2017. godine tvrtke s područja Osječko-baranjske županije izvezle su roba u vrijednosti 4,62 milijarde kuna, a uvezle u vrijednosti 3,89 milijardi kuna. Pozitivna kretanja bilježe se i po drugim pokazateljima, na primjer zaposlenosti, pa takva kretanja treba podržati, osnažiti i dalje povećavati, i to sa svih razina, od lokalne do nacionalne. S razine Županije poduzimamo niz aktivnosti, mjera i projekata kojima potičemo rad poduzetnika, obrtnika i svih koji rade i pokreću gospodarstvo Osječko-baranjske županije – rekao je župan Anušić. (Tekst i foto: OBŽ)

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C