U Bizovačkim toplicama 15 osoba otrovalo se hranom

Objavljeno: 10. 07. 2017.


PODIJELI:
Petnaest osoba, od čega troje djece, zadržano je u KBC Osijek zbog travanja hranom – piše Index.

“Tijekom jučerašnjeg dana nekoliko osoba nam se požalilo na probavne i želučane smetnje; ono što nam je najbitnije je sigurnost naših gostiju i stoga smo reagirali promptno te smo ih izolirali u sobe u našem lječilištu te pozvali hitnu pomoć koja je došla po njih. Cijelo vrijeme naše osoblje je bilo uz pacijente te smo im bili na usluzi što god im je trebalo.
Kako je na kupanju taj dan bilo preko 1600 osoba, a na tegobe se požalilo njih 15 (na kraju je 8 tretirano zbog trovanja), jos uvijek sa sigurnošću ne možemo tvrditi sto se točno dogodilo te čekamo nalaze nadležnih službi koje su odmah izišle na teren te poduzele sve potrebne radnje. Neslužbene informacije govore da se radi o stafilokoku, koji je mogao doći iz više izvora, što će pokazati tek nalazi analiza.
Apeliramo na sve goste da redovno peru ruke, ne nose svoju hranu, piju dovoljno tekućine, izbjegavaju konzumiranje hrane pa odmah ulazak u vodu, izlaganje hrane suncu i vrućinama, a sve u cilju njihove sigurnosti.
Sve osobe koje su osjetile tegobe će biti kontaktirane tijekom današnjeg dana, te će dobiti ispriku i poziv da njih i njihove obitelji ugostimo i ispričamo se za doživljene neugodnosti. Čim dobijemo rezultate analiza, svi će biti pravodobno obaviješteni.” – rekao je direktor društva Sunčane toplice d.o.o., Stjepko Bulić, za post.hr.