U đakovačkoj pizzeriji Lipizzano peku Cannabis pizzu s konopljom iz Vrpolja

Objavljeno: 27. 05. 2021.


PODIJELI:

Na dodatnu potrebu za zdravim namirnicama iz lokalne sredine, koju je izrodilo vrijeme pandemije i pojačane brige za zdravlje, dugogodišnji đakovački ugostitelj Branimir Šebetić, vlasnik pizzerije Lipizzano, odgovorio je proširenjem jelovnika – Cannabis pizzom – piše Glas Slavonije.

 

– Naravno da je i pandemija kumovala toj ideji. U medijima sam vidio proizvodnju Zvonimira Kalića i u razgovoru s njim bio sam oduševljen njegovim stavom o svim zdravim i korisnim učincima industrijske konoplje u prehrani. Taj mladi čovjek ima posebnu karizmu. Mi u Lipizzanu, moj tim – imam lijepo uhodanu ekipu ovdje – uvijek stvara nešto novo. Na tom tragu prva ideja bila je bezglutenska pizza jer ju gosti sve više traže i kažu: “Željni smo pojesti pizzu bez glutena”, no teško je napraviti tijesto za nju, da istovremeno bude bez glutena a da se sačuva u hladnjaku. Usto, taj je proizvod zbog specifičnih namirnica i prilično skup. No nismo odustali od bezglutenske pizze, stalno razmišljam o tome, jako sam tvrdoglav po naravi, uspjet ću s tim tijestom kad-tad – kaže Šebetić.

– Kada gosti uzmu kartu s našom ponudom u ruke i pročitaju Cannabis pizza, prvo im bude malo čudno, a kada ju kušaju, samo kažu: “To je to!” Čak sam, kada vide pojam cannabis u jelovniku, mislio da će reakcije biti negativne, no dogodilo se baš suprotno – kaže Šebetić i dodaje kako pizzu od konoplje naručuju i mladi i stariji – mladi iz znatiželje, a stariji zbog svjesnosti o zdravlju – piše između ostalog Glas Slavonije. (Foto: Pizzeria Lipizzano)

Više na GLAS SLAVONIJE.