U Đakovu osnovan gradski ogranak Domovinskog pokreta

Objavljeno: 31. 10. 2020.


PODIJELI:

U Đakovu je osnovan gradski ogranak Domovinskog pokreta, za predsjednicu je izabrana Marta Soldo.

 

PREDSJEDNICA MARTA SOLDO, POTPREDSJEDNICI ZLATKO MEZEJ I TIHOMIR MIHALJ 

Nakon što su osnovani gradski ogranci Domovinskog pokreta u Našicama, Belom Manastiru i Valpovu na red je došlo i Đakovo.
Za predsjednicu je izabrana Marta Soldo, a potpredsjednici su Zlatko Mezej i Tihomir Mihalj.
Priča Domovinskog pokreta krenula je s predsjedničkim izborima te nastavila rasti preko parlamentarnih izbora, gdje je ostvaren izvanredan rezultat s osvojenih 16 mandata. Domovinski pokret kao stranka formalno postoji tek od veljače ove godine, a već sada je treća parlamentarna stranka u državi, a na nama je da sada taj rad prenesemo i na lokalnu razinu, poruka je s Osnivačke skupštine u Đakovu – stoji u priopćenju Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije.

USKORO OGRANAK DOMOVINSKOG POKRETA U ŠIROKOM POLJU

Saznajemo da je na Skupštini nazočio i bivši predsjednik MO Široko Polje, a sada član MO Pavo Kovačević, osim njega da je Domovinskom pokretu pristupilo još poznatih Širokopoljaca.

Uskoro bi trebali saznati i više o svemu, jer  najavljuje se  osnivanje ogranka i u Širokom Polju.

 

NEMA DRUGOG OGRANKA DOMOVINSKOG POKRETA U ĐAKOVU!

Na društvenim mrežama, odnosno na jednoj neslužbenoj FB stranici Domovinskog pokreta pojavila se informacija da je održana Skupština “farsa”, pa smo provjerili o čemu se radi.


Iz jučer osnovanog gradskog ogranka objasnili su o čemu se radi.

ŽELJKO VUKOVIĆ ZBOG NEOSTVARENIH OSOBNIH POLITIČKIH AMBICIJA IZNOSI NEUTEMELJENE FRUSTRACIJE NA NESLUŽBENOJ STRANICI

Jučer je pod predsjedanjem županijskog povjerenika gosp. Krešimira Čabaja održana osnivačka skupština Domovinskog pokreta za Grad Đakovo gdje je izabrano novo vodstvo. Drugu FB stranicu vodi gosp. Željko Vuković koji očito nezadovoljan neostvarenjem svojih osobnih političkih ambicija kako kao bivši član HSS-a, Mosta, HDZ-a tako danas i Domoviskog pokreta iznosi svoje neutemeljene frustracije na neslužbenoj stranici DP gdje je isti kreator i administrator.

NEMA DRUGOG OGRANKA

Znači nema drugog ogranka Domovinskog pokreta u Đakovu?

Naravno da nema. Uostalom cijelo vodstvo stranke je dalo podršku Skupštini i izabranom vodstvu. Uskoro će vijest biti objavljena i na glavnoj FB stranici DP. Ovdje je riječ o frustriranom pojedincu zbog neostvarenja osobnih ambicija.

Osim toga Portal je poslao upit i na adresu “drugog Domovinskog pokreta”. Da bi znali o čemu se radi, njihovu obavijest možete vidjeti ispod članka.

ZA DODATNE IZJAVE TREBA PITATI GORANA SOLDU, KREŠIMIRA BUBALA I MIROSLAVA ŠKORU

Možete objasniti o čemu se radi, mislim na Vaše priopćenje od prije 3 sata. U Đakovu postoje 2 ogranka Domovinskog pokreta ili što?

Pa mislimo da se iz statusa vrlo jasno može shvatiti o čemu je riječ. Za dodatne izjave pitajte Gorana Soldu, Krešimira Bubala i Miroslava Škoru, oni su članovi Domovinskog pokreta.

PITANJE SVIH PITANJA JE ZAŠTO SE TAKO RADILO DA OD ČLANOVA NITKO NIJE ZNAO? – ŽELJKO RADOŠ JE BIO KOORDINATOR ZA ĐAKOVO, SREDIŠNJICA STRANKE JE TREBALA BAREM NJEGA OBAVIJESTITI DA SE ODRŽAVA SKUPŠTINA

Poslan je upit “drugom ogranku” Domovinskog pokreta u Đakovu, između ostalog spominju gosp. Vukovića koji je “nezadovoljan svojim neostvarenim političkim ambicijama”, koji prema njima i uređuje neslužbenu stranicu Domovinskog pokreta.

Nema drugog ogranka. Mi više nismo Domovinski pokret, a gospodin Vuković je samo bio član od kada se DP ustrojio i nikakvu drugu ulogu nije imao u Domovinskom pokretu, a koliko znamo niti ambiciju. Očito da je netko drugi imao prikrivenih ambicija i da ih je sada na perfidan način realizirao. Željko Radoš je bio koordinator za Đakovo i središnjica stranke je trebala barem njega obavijestiti da se u Đakovu održava izborna skupština. Pitanje svih pitanja je zašto se to tako uradilo, da nitko od članova nije znao.

Tekst sa neslužbene FB stranice Domovinskog pokreta:

“Poštovani prijatelji, jučer je Domovinski pokret u Đakovu, poput đakovačkog HDZ-a, postao svojevrsna obiteljska stranka.
Naime, na osnivačkoj skupštini, koju je u tajnosti organizirao Đakovčanima dobro poznati Goran Soldo (bivši “savjetnik” u Univerzalu), za predsjednicu je izabrana njegova rodica mala Marta Soldo iz Piškorevaca.
S obzirom na to da su za ovakav tajni skup očito dobili zeleno svjetlo od regionalnog koordinatora Krešimira Bubala (koji je u nekoliko navrata viđen u Soldinom društvu), vjerojatno će takavu “bračnu zajednicu” zadržati i u buduće. Pitanje je samo što će takav đakovački Domovinski pokret, poput kakve udavače, u miraz ponuditi Osijeku. Nakon rodilišta, suda i doma zdravlja, još nam je samo Katedrala preostala.
Kako je ovaj tajni skup održan bez ikakve obavijesti legalno odabranom koordinatoru DP-a za Đakovo Željku Radošu i ostalom članstvu, pozivamo sve članove koji su se do danas učlanili u Domovinski pokret da napuste ovu obiteljsku stranku i da sačekaju bolja vremena za naš grad.
Mi koji smo ovu priču pokrenuli prije više od pola godine, ne stojimo iza ove farse sumnjivih namjera i peremo ruke od svega.
Vjerujemo da će ovakav Domovinski pokret biti poželjan koalicijski partner Zoranu Vinkoviću u njegovoj namjeri da ponovno osvoji mandat (Krešimir Bubalo je s njime prije nekoliko mjeseci već u tom smislu obavio razgovor, barem je tako rekao pred nama). Soldo i on su već i ranije surađivali na dobrobit grada i Đakovčana, pa ne sumnjamo da i u buduće tako neće biti.
Ispričavamo se svima vama koji ste povjerovali da u Đakovu može bolje. Očito ne može…”