U IV. izbornoj jedinici i Širokopoljci Stjepan Ač i Robert Smješka – Iz Đakovštine nekoliko visokih pozicija, Slađan Stanušić predvodi listu Reformista

Objavljeno: 18. 06. 2020.


PODIJELI:

Državno izborno povjerenstvo provjerilo je, potvrdilo i objavilo nešto prije 14 sati kandidacijske liste za izbor 151. zastupnika za Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima 5. srpnja. Sudjelovat će 192 liste s 2669 kandidata. Počela je službena izborna kampanja, koja traje do 3. srpnja u ponoć.

 

U našoj IV. izbornoj jedinici imati ćemo mogućnost izbora između čak 17 kandidacijskih lista.

Već smo neke medijski eksponiranije kandidate spominjali (Marin Mandarić, Josip Matov i Zoran Vinković), ali ima ih još na listama i visoko na listama.

Tako je na listi ŽIVI ZID-PH-HSS STJEPAN RADIĆ-HSSSČKŠ-ZSZ-NL SP na 4. mjestu Zdravko Podgajac iz Đakova, Irena Mikić-Brezina iz Trnave je na drugom mjestu SNAGE SLAVONIJE I BARANJE, dok je na istoj listi SNAGE SIB Ivica Tomašević iz Drenja na 4. mjestu.

Slađan Stanušić (Đakovo) može se pohvaliti da je jedini iz Đakovštine koji predvodi listu (NARODNA STRANKA-REFORMISTI), kod REFORMISTA Đakovština ima još jedno visoko 4. mjesto koje drži Katica Vrbešić iz Kuševca.

Prije smo još spomenuli da je bivši đakovački gradonačelnik Zoran Vinković na 3. mjestu liste HNS LIBERALNI DEMOKRATI-HSS BRAĆE RADIĆ.

ŠIROKOPOLJCI NA IZBORNIM LISTAMA

Za kraj smo ostavili naše Širokopoljce, možda će netko reći bivše, ali pitajte njih pa će te vidjeti da se bez obzira na mjesto stanovanja Širokog Polja nikada neće odreći.

Stjepan Ač (stanuje i živi u Čepinu) je na 2. mjestu STRANKE HRVATSKI VIDIK, a Robert Smješka (kao u Osijeku, ali on je više s nama nego u glavnom gradu Slavonije) je na 7. mjestu na listi SNAGE SLAVONIJE I BARANJE.

Ima ih na listama još iz Đakovštine, iako su na nižim mjestima na listama nisu manje bitni, uz preferencijalno glasanje gotovo je nebitna pozicija – cijelu list možete pogledati na linku.