U Općine Strizivojna, Viškovci i Punitovci OBŽ uložila gotovo 10 milijuna kuna

Objavljeno: 30. 04. 2021.


PODIJELI:

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić jučer se sastao sa vodećim ljudima Općina Strizivojna, Punitovci i Viškovci. 

 

OPĆINA PUNITOVCI

Općina Punitovci se s načelnicom Jasnom Matković od općine koja je imala usporenu dinamiku razvoja pretvorila u progresivnu općinu koja, uz ostale aktivnosti, odlično surađuje sa Županijom, ministarstvima i drugim državnim institucijama, a što je najbitnije uspješno surađuje s europskim fondovima. Sama općina razvija puno vlastitih, kao i projekata u partnerstvu. OBŽ je u prethodne četiri godine imala 3 milijuna kuna izravnih investicija na području Općine Punitovci.

OPĆINA STRIZIVOJNA

Općina Strizivojna je naša najjužnija općina u koju je OBŽ u proteklom razdoblju uložila 3,3 milijuna kuna. Dio sredstava je uložen kroz projekte energetske obnove i dostupnije primarne zdravstvene zaštite te nabavu medicinske opreme, a najveći dio sredstava Županija je uložila za obnovu Ulice bana Josipa Jelačića u iznosu od 630.000 kuna. Zajedno s Općinom sufinanciramo besplatan školski obrok, a tu je i niz manjih projekata, poput gradnje igrališta, sufinanciranja projektne dokumentacije i izrade otresnica. Vjerujem u kvalitetnu suradnju Osječko-baranjske županije i Općine Strizivojna i u budućnosti.

OPĆINA VIŠKOVCI

U protekle četiri godine OBŽ je u Općinu Viškovci uložila 3,5 milijuna kuna. Jedna od najvećih investicija je energetska obnova škole kojom su ostvarene značajne uštede i omogućen ugodniji boravak učenicima i djelatnicima, ali i besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce. Značajne investicije na području općine ostvarila je i Županijska uprava za ceste, a važno je istaknuti i katastarsku izmjeru za koju smo izdvojili pola milijuna kuna.