U Osječko-baranjskoj županiji 7 pozitivnih, od toga 4 u Đakovu – Mjere za svadbe, dok su pričesti i krizme odgođene

Objavljeno: 30. 06. 2020.


PODIJELI:

U Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata kod sedmero osoba je potvrđen korona virus. Riječ je o četvero iz Đakova, dvoje iz Osijeka i jednog s područja Općine Bilje.

 

157 OSOBA AKTIVNO NA VIRUS U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 157 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 124 s područja Đakova. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili novih 111 osoba, pa je trenutno na području naše županije u samoizolaciji 1575 osoba. 

OBAVEZNO NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI I RUKAVICA

Sve operativne snage stavljene su u stanje pripravnosti, a policija provjerava osobe u samoizolaciji. Donijeta je odluka o obveznoj dezinfekciji na ulazima u javne objekte kao i trgovine te obvezno nošenje maski u istima. Reducirat će se broj korisnika u navedenim prostorima te mjeriti temperatura. Ugostiteljski objekti mogu raditi uz pridržavanje svih važećih mjera, ali radno vrijeme se ograničava do ponoći. Svi djelatnici obvezni su nositi zaštitne maske i rukavice – rekao je jučer načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Đakova Antun Galić.

SVADBE

Svadbe se ne zabranjuju, nastavit će se održavati s ograničenim brojem od maksimalno 200 sudionika uz obvezu održavanja razmaka i korištenje maski i rukavica za djelatnike sale, a na ulazima organizator mora osigurati dezinfekciju, dezbarijere, mjerenje temperature te evidenciju gostiju i sudionika. Organizatori su obvezni dostaviti Stožeru popis svih sudionika 48 sati prije održavanja svečanosti, a ako dođe do promjena, dužni su o tome izvijestiti Stožer civilne zaštite – dodao je Galić.

KRIZME I PRIČESTI

Krizme i pričesti odgođene su još prije nekoliko dana odlukom županijskog stožera i odnose se na područje cijele županije, dok se jučer donesene mjere gradskog stožera odnose na administrativno područje Grada Đakova.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0