U školi učenici do 4. razreda osnovne i budući maturanti, ostali online

Objavljeno: 12. 01. 2021.


PODIJELI:

Ministar znanosti i obrazovanja obratio se javnosti u vezi s početkom drugog polugodišta. Kazao je da će učenici nižih razreda osnovnih škola ići u školu kao i učenici četvrtih razreda srednjih škola, dok će ostali za početak nastavu imati online – piše HRT.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs obratio se novinarima te je govorio o početku drugog polugodišta 18. siječnja.
– Na nacionalnom stožeru smo prezentirali što smo iskomunicirali sa svim županijama, a vezano uz početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike od 1. do 4. razreda počinje tako da idu u školu, a jednako tako i učenici četvrtih razreda srednjih škola iz potreba što bolje pripreme završnog razreda, zbog državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju RH u isto vrijeme, istaknuo je na početku ministar Radovan Fuchs.

Učenici završnih razreda srednjih škola ići će na nastavu po pojačanim epidemiološkim mjerama, morat će se osigurati dovoljna distanca između učenika u pojedinim razredima.

Ostali razredi u srednjim školama, dakle od 1. do 3., bit će u prvoj fazi on line, dodaje ministar – piše između ostalog HRT.