07.02.2020

U Slavoniji se mora mijenjati okvir zakona koji će Slavoniji omogućiti bolje funkcioniranje

Danas je na N1 TV gostovao osječko – baranjski župan i kandidat za potpredsjednika na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima Ivan Anušić, evo što je između ostalog rekao vezano za Slavoniju.

 

SLAVONIJA MORA POČETI POLITIČKI IGRATI KVALITETNIJU I BITNIJU ULOGU

Slavonija mora početi politički igrati kvalitetniju i bitniju ulogu. Ja sam započeo s projektom i planom kako i na koji način unaprijediti projekt Slavonija. Slavonija je stavljena u statističku regiju sa Zagrebom, na taj način nam je umjetno podignut indeks razvijenosti, te onemogućena absorpcija novca. Nekoliko milijardi kuna nam je onemogućeno iz novaca EU. Prije tri ili četiri godine smo s Plenkovićem gledali kako to okrenuti.

U projekt Slavonija – Baranja – Srijem uspjeli smo privući mnogo europskog novca, no sada je vidljivo da imamo dosta infrastrukturnih projekata, ali infrastruktura ne stvara radna mjesta, osim onda kada su aktivirane građevinske tvrtke koje to rade. No, ne možemo samo ostati na građevinskom sektoru.

U SLAVONIJI SE MORA MIJENJATI OKVIR ZAKONA

U Slavoniji se mora mijenjati okvir zakona koji će Slavoniji omogućiti bolje funkcioniranje kroz poticanje investicija, porezne olakšice, prvenstveno za investitore jer nam trebaju investicije i radna mjesta. Ona moraju biti jefitnija investitoru nego što su danas.

Kada govorimo o Slavoniji, njezina geostrateška pozicija je bitna za opstojnost Hrvatske, to se pokazalo i devedestih, ali i tijekom povijesti. Uvijek je smo na Dunavu imali obranu naše vjere i načina života. No, ekonomski smo i demografski oslabljeni i tako postajemo lakša meta za bilo koga tko na neki način promišlja retorikom koju čujemo sa sjevera, istoka i juga Slavonije. Svi imaju politiku, nisu to klasične pretenzije na teritorij, već pokušaji političkog utjecaja na područje Slavonije. Projekt Slavonija i Baranja se mora nadograditi da se ljudi vrate i svoju budućnost gledaju na području Slavonije”, rekao je između ostalog župan Anušić gostujući danas na N1 televiziji.

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C