U SREDIŠTU PIŠKOREVACA USKORO KRUŽNI TOK

Objavljeno: 16. 06. 2016.


PODIJELI:

piš1

 ĐAKOVO – U centru Piškorevaca, najvećeg prigradskog naselja Đakova, gradit će se kružni tok. Dogovoreno je to na radnom sastanku gradonačelnika Zorana Vinkovića i predsjednika Gradskoga vijeća Gorana Solde s predstavnicima Županijske uprave za ceste (ŽUC).

 piš2– Kružni tok omogućit će bolju prometnu protočnost u središtu Piškorevaca. Imat će pripadajuće nogostupe, rasvjetu i zelene površine. Investiciju s 80 posto bespovratnih sredstava sufinancira ŽUC, dok preostalih 20 posto financira Grad. Novim prometnim rješenjem ujedno se uređuje centar naselja, što predstavlja iskorak u komunalnom standardu, ističe predsjednik Vijeća Soldo, dodajući da je idejno rješenje već izrađeno, pa će radovi početi odmah po dovršetku projektne dokumentacije i ishođenju građevinske dozvole.

 Osim kružnoga toka, gradit će se i parkiralište za potrebe tamošnje Župe Preobraženja Isusovog, gdje se već obnavlja ograda oko župnoga stana i crkve, nakon čega će se prionuti uređenju okoliša te postavljanju novih cvjetnjaka.

piš3 – U sklopu uređenja župnog stana i okolnog prostora, uz sredstva Grada, Đakovačko-osječke nadbiskupije i piškorevačke Župe, osigurano je bespovratnih 110.000 kuna Ministarstva kulture. Ovo je još jedan dokaz da gradska uprava brine o svojim prigradskim naseljima i njihovu ravnomjernom razvoju. Samo u proteklih godinu dana u Piškorevcima smo temeljito sanirali kuću oproštaja, izgradili parkiralište i ogradu oko groblja, uskoro kreće kružni tok, a programom uređenja prigradskog naselja predviđena je izgradnja štedne led rasvjete u sporednim ulicama, zaključuje Soldo i podsjeća također na Đakovo Expo, manifestaciju koju je Grad zajedno sa svojim trgovačkim društvom Univerzalom planski smjestio upravo u Piškorevce, na lokaciji tradicionalnog poljoprivrednog sajmišta, kako bi dao na važnosti samom mjestu i lokalnoj privredi.

 

 

.