Učenicima nižih razreda besplatni udžbenici, za više razrede osnovnih škola 200,00 kuna vaučeri – Grad Virovitica svojoj djeci

Objavljeno: 20. 06. 2017.


PODIJELI:

Grad Virovitica i ove godine kupit će nove udžbenike za učenike nižih razreda osnovnih škola za što je prošle godine izdvojeno 290.000 kuna.

Ove godine iz proračuna će biti izdvojeno 240.000 kuna. Za učenike od 1.do 4. razreda bit će kupljeni svi novi udžbenici i oni će učenike čekati na klupama prvi dan škole.
Za učenike od 5. do 8. razreda Grad je osigurao vaučere od 200 kuna, koji će moći iskoristiti prilikom kupovine udžbenika za novu školsku godinu. Učenicima će vaučeri biti uručeni na podjeli svjedodžbi, a roditelji će ih moći iskoristiti u Narodnim novinama prilikom kupnje udžbenika i drugih materijala potrebnih za nastavu.

Iako je Grad Virovitica već ove godine planirao kupiti nove udžbenike i za učenike od 5.-8. razreda, promjena u nadležnom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a koje je najavilo da će se udžbenici slijedeće godine mijenjati, odlučeno je da se ona prolongira za iduću godinu. Jer bi trošak za gradski proračun za nove udžbenike, a koji bi već sljedeće godine završili u reciklaži, iznosio čak 800.000 kuna – stoji između ostalog u obavijesti Grada Virovitice.