Učenicima od prvog do sedmog razreda 600 kuna za knjige i pribor, osmašima 700 kuna

Objavljeno: 25. 05. 2020.


PODIJELI:

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić donio je Odluku o sufinanciranju nabave školskih udžbenika, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za 2020./2021. školsku godinu.

Pravo na sufinanciranje ostvaruje svaki učenik koji u 2020./2021. školskoj godini pohađa osnovnu školu od prvog do osmog razreda na području Grada Đakova i ima zajedno s roditeljem/skrbnikom prebivalište na području Grada Đakova. Učenicima koji ostvaruju pravo na sufinanciranje dodijelit će se potvrde u protuvrijednosti od 600,00 kuna za polaznike od prvog do sedmog razreda te 700,00 kuna za polaznike osmog razreda. Kako bi učenik ostvario pravo na sufinanciranje njego roditelj/skrbnik mora podnijeti zahtjev koji se s pripadajućom dokumentacijom dostavlja školi koju dijete pohađa. Zahtjevi se mogu podnijeti najkasnije do 12. lipnja 2020. godine.

Nakon Javnog poziva Grad Đakovo je sklopio ugovore s knjižarama za sudjelovanje u realizaciji ove Odluke. Tako će učenici koji pohađaju OŠ Ivana Gorana Kovačića Đakovo i OŠ Matije Gupca Piškorevci svoje potvrde moći realizirati u knjižari Libro, polaznici OŠ Josipa Antuna Ćolnića Đakovo i OŠ Đakovački Selci u knjižari Novela, a učenici OŠ Vladimira Nazora i OŠ Budrovci u knjižari Dado.