UDRUGA OPGH: STAZIĆ BAHAT PREMA TRAGEDIJI OBITELJSKIH GOSPODARSTAVA NA HRVATSKOM SELU

Objavljeno: 22. 05. 2016.


PODIJELI:

UDRUGAŽIVOT

Obraćanje javnosti iz Udruge OPGH Život na uvredljiv istup saborskog zastupnika gosp. Nenada Stazića 19.05.2016. naspram izlaganja gđe. Ružice Vukovac

Tijekom zasjedanja Hrvatskog sabora 19.5.2016. zastupnik Nenad Stazić je na nečuven način napao i uvrijedio zaslužnu članicu naše Udruge Ružicu Vukovac tvrdeći da ona u svom parlamentarnom nastupu i kritici bivšeg ministra poljoprivrede Jakovine zastupa svoje osobne i obiteljske probitke. Optužio ju je da su njena stajališta uvjetovana činjenicom da obiteljski zahtjev za potporu u okviru natječaja za sredstva ruralnog razvoja nije prošao „po važećim kriterijima“.

Po tim kriterijima 5% interesenata određeno je za dobiti 9/10 svih sredstava dočim je s 1/10 preostalih sredstava trebalo zadovoljiti 95% kvalificiranih manjih gospodarstava. Takva je politika u potpunom raskoraku s intencijama Zajedničke poljoprivredne politike EU pa je Europska komisija opširno i argumentirano iskritizirala anomalije u kriterijima i do daljnjega zaustavila isplatu 1,23 milijarde kuna u okviru spomenutog natječaja. Da bi svoju laž i uvredljivu insinuaciju pred hrvatskim parlamentom dodatno zagorčio i ponizio gđu Vukovac, Stazić je zastupnicima čak nadmeno predložio da iz svojih pozamašnih primanja skupe pomoć njenoj obitelji i tako ušutkaju svoju kolegicu.

Pozdravljamo odluku predsjednika Sabora da nakon teških osobnih uvreda i agresivnog ponašanja Stazića ukloni sa sjednice. Zabrinjava nas, međutim, da se nijedna stranka niti itko od zastupnika nisu osjetili ponukanima da se makar u medijima ograde od nevjerojatne bahatosti kojom je zastupnik Stazić demonstrirao svoj odnos prema teškoj tragediji obiteljskih gospodarstava na hrvatskom selu i ozbiljnim posljedicama koje ona ima za cijelu hrvatsku ekonomiju.

.