Univerzal razmišlja o policama osiguranja za groblja

Objavljeno: 24. 03. 2021.


PODIJELI:

Zimus su na grobljima u Novim Perkovcima i Širokom Polju ukradene mesingane ručke s nekoliko grobnica, a slučaj su policiji prijavili Novoperkovčani – piše Glas Slavonije.

 

Đakovački komunalac Univerzal, koji upravlja gradskim i prigradskim grobljima, razmišlja i o policama osiguranja za groblja s osiguravateljskim kućama, a što u nas nije uobičajena praksa. Potvrđuje to i direktor Univerzala Stjepan Ripić.

VLASNICI GROBNICA BI SUDJELOVALI SA SIMBOLIČNOM CIJENOM

“Da, pokrenuo sam tu priču, nadamo se da ćemo s osiguravateljima i mi, kao upravitelji groblja, i vlasnici grobnica naći rješenje, te i time zaštititi imovinu građana od krađa. Jer, mi upravljamo grobljima, a grobnice su privatne; tražimo da se napravi optimalna kombinacija osiguranja tako da mi kao upravitelji godišnje osiguramo groblja s, vidjet ćemo, 5, 10, 15 tisuća kuna, a vlasnici grobnica također bi sudjelovali sa simboličnom cijenom od kunu, dvije, tri…, te da to bude ukalkulirano u cijenu grobne naknade uz stavku ‘osiguranje u slučaju krađe, oštećenja'”, najavljuje Ripić – piše između ostalog Glas Slavonije.