UNIVERZALOVI SPREMNICI ZA OTPAD EKONOMSKOJ ŠKOLI

Objavljeno: 14. 12. 2016.


PODIJELI:

Gradski komunalac donirao je Ekonomskoj školi nove spremnike za razvrstavanje i odlaganje plastičnog otpada i limenka, čime se i sam pridružio karitativnim projektima Zeleni val i Marijini obroci za osobe oboljele od multiple skleroze i siromašnu i gladnu afričku djecu.

– Ekonomska škola “Braća Radić” prepoznala je u nama partnera i izrazila želju da pomognemo akcije prikupljanja plastične ambalaže, limenka i čepova za dobrotvorne svrhe. Kao tvrtka koja vodi društveno odgovorno poslovanje i pomaže lokalnu zajednicu, prihvatili smo suradnju i osigurali četiri seta stalaka s vrećama i poklopcima, kaže Univerzalov direktor Mile Kaselj. Prikupljanje razvrstanog otpada srednjoškolci uskoro namjeravaju proširiti i na papir.

Zelenim valom, pojašnjavaju u Ekonomskoj školi, prikupljaju se plastični čepovi za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, koje ih zamjenjuje za pomagala članovima, a Marijini su obroci međunarodni projekt jednog obroka dnevno najsiromašnijoj djeci Crnog kontinenta. Dosad su u ove plemenite svrhe mladi ekonomisti prikupili tonu i pol plastičnog otpada.

Kaselj je ujedno na prezentaciji aktualnih učeničkih projekata najavio postepenu zamjenu starih stabala u školskom parku novima, tako da svaka generacija, koja brine o ekologiji, dobije “svoje” drvo.