Vinkovci uvode sustav javnih bicikala

Objavljeno: 20. 08. 2021.


PODIJELI:

Vinkovci će kroz naredna dva mjeseca dobiti sustav javnih bicikala koji će se sastojati od 3 stanice s 12 klasičnih i 6 električnih bicikala.

 

S ciljem popularizacije sustava javnog prijevoza i smanjenja upotrebe osobnih automobila odnosno smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, u Gradu Vinkovcima u veljači su s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali Ugovor o sufinanciranju projekta „Uvođenje sustava javnih bicikala u Grad Vinkovce“. Od ukupno 565.000 kuna, kolika je vrijednost projekta, 40% ili 226.000 kuna sredstva su FZOEU-a.

Postupkom javne nabave izabrana je tvrtka Sustav javnih bicikala d.o.o. iz Zagreba, koja je dala najbolju ponudu u iznosu od 459.200 bez PDV-a ili 574.000 kuna s PDV-om i s kojom je potpisan ugovor. Potpisom ugovora, ova tvrtka obvezuje se izvršiti uslugu u roku od 60 dana.

Na svakoj stanici bit će postavljeni stalci za 4 klasična bicikla i punjači za 2 električna, a građani i posjetitelji bicikle će koristiti prijavom u sustav i plaćanjem korištenja po satu. (Izvor i foto: Grad Vinkovci)