Vinković čestitao 1. svibnja Međunarodni praznik rada

Objavljeno: 30. 04. 2021.


PODIJELI:

Poštovane građanke i građani Grada Đakova,

Upućujem Vam iskrene čestitke povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada.

Svim radnicima želim puno uspjeha u radu, kako bi svojim radom sebi, svojoj obitelji i cijeloj zajednici osigurali bolji život.

I ovaj 1. svibanj dočekujemo suočeni s narušenim stanjem nacije, pri čemu ne mogu zaboraviti sve nezaposlene i obespravljene, one koji vrijedno rade, ali od svoga rada ne mogu živjeti život dostojan čovjeka, pa bila riječ o industrijskim radnicima, prosvjetarima, liječnicima i medicinskim sestrama, znanstvenicima, umjetnicima, poljoprivrednicima… 

Ipak, ne smijemo potonuti u pesimizam i misliti da bolje sutra nikada neće doći. Vjerujem da svi zajedno, istina, uz puno odricanja, možemo bolje i da i svojim primjerom trebamo pokazati da se svaki problem može nadvladati.   

Jer, iako je uvriježeno mišljenje da hrvatski vladajući sustav počiva na izrabljivanju, promicanju individualnog privatnog na štetu zajedničkog interesa, te neograničenoj akumulaciji bogatstva od strane šačice ljudi, to ne mora biti tako. Svi mi možemo pokazati da kapitalizam može imati i ljudsko lice i da radnici imaju i imat će sva prava za koja su se prvi puta pokušali izboriti u stoljeću najgrubljeg liberalnog, nehumanog, izrabljivačkog kapitalizma u Chicagu 1. svibnja 1886. godine.

U nadi da će sutra ipak biti bolje i da ćemo vrlo brzo prevladati sve nedaće koje nas okružuju čestitam vam Međunarodni praznik rada – stoji u čestitki gradonačelničkog kandidata Zorana Vinkovića.