11.05.2019

Vinković: MOST je u otvorenoj, a SDP u malo prikrivenoj koaliciji s gradskim HDZ-om

Mogu reći, govorim u vlastito ime, i u ime kolega vijećnika i vijećnica ovog našeg Kluba Srcem za Đakovo, da postoji kvalitetna oporba. Međutim oporba koja je svedena samo na rad u GV ne može promijeniti ništa, obzirom da su očigledno stavovi koji se nalaze pred vijećnicima, daleko prije usvojeni na stranačkim tijelima koji nemaju veze sa Gradskim vijećem. Ne možete promijeniti ništa, ali putem medija u svakom slučaju možemo ukazati na probleme koji su u ovom trenutku u gradu – rekao je gostujući na Radio Đakovu Zoran Vinković, bivši gradonačelnik, a danas predsjednik Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo. 

Evo još nekoliko zanimljivih osvrta bivšeg đakovačkog gradonačelnika na trenutno aktualna pitanja:

U GRADU SU MOST I HDZ U OTVORENOJ KOALICIJI, DOK JE SDP U MALO PRIKRIVENOJ

Kako komentirate na državnoj razini sukobe, baš vlasti i stranaka, recimo SDP-a i HDZ-a, MOST-a i HDZ-a i recimo ovih naših u gradu?

Obećao sam da neću komentirati druge stranke, ali evo, treba pitati prije svega MOST i SDP, očigledno oni su ovdje u bliskom odnosu. Posebice je MOST u jednoj otvorenoj koaliciji, a SDP u malo prikrivenoj, ali kažem vrijeme će pokazati. 

Najbolji lakmus u svakom slučaju su glasovi birača.

ENORMNO POVEĆANJE KOMUNALNIH DOPRINOSA, DOK JE HDZ BIO U OPOZICIJI TRAŽIO JE DA SVE BUDE BESPLATNO

Kako komentirate povećanje vode, zatim odvoza smeća? Ispada da je Grad Đakovo među najskupljim gradovima što se tiče paušala za odvoz smeća, on iznosi oko 62 kn, u Osijeku je oko 30 i još nešto, uglavnom među najskupljim smo gradovima. Kako to?

Ja sam upozoravao, prvo je poskupjela voda, pa onda komunalna naknada, iako je frizirano da je ona smanjena. Zatim tu je enormno povećanje komunalnih doprinosa, gdje su izbačene određene zone, gdje je taj komunalni doprinos bio daleko manji, a to se posebno odnosi na mlade obitelji koje žele izgraditi svoju kuću za stanovanje. 

Prije je on bio u nekim zonama 15, a sada je 30 – 40. 

Povećana je i ona naknada za legalizaciju, iako se treba prisjetiti i onih vremena kada je HDZ bio u opoziciji, tada je trebalo biti sve besplatno, i voda i smeće.

Kada dobijete račun za odvoz smeća on je daleko veći nego što je bio prije – rekao je između ostalog gostujući na Radio Đakovu Zoran Vinković, predsjednik Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo.

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C