Vinković: Nemojte dati glas onima koji su opljačkali Hrvatsku, koji su bili nesposobni, nemojte dati glas ni SDP-u ni HDZ-u

Objavljeno: 16. 05. 2017.


PODIJELI:
Koalicija Srcem za Đakovo i gradonačelnik Zoran Vinković jučer su u Širokom Polju imali susret s predstavnicima udruga, a potom je druženje nastavljeno u mjesnom domu s mještanima.
Pred ispunjenom širokopoljačkom salom  prisutnima se obratio gradonačelnik Vinković. Govor je bio uistinu buran i pun emocija, pa ga bez nekakvih bitnijih skraćivanja i prenosimo. 
KRVNA GRUPA – B PLUS
Ovo nije nadstranačka koalicija, ovo je narodna koalicija, ovo je koalicija sa građanima, ovo je koalicija sa svima vama.
Ja mislim, da se u Širokom Polju nakon 16 godina dok sam gradonačelnik, ne trebamo posebno predstavljati. Možda jedino ne znate koja sam krvna grupa – B plus. 
Ovo što vam želim danas poručiti, a mislim da ste me u ovih 16 godina upoznali, da nisam čovjek koji je obećavao, pa onda nije ništa napravio, nego naprotiv. Ono što sam rekao da se može napraviti, to se i napravilo.
I da Široko Polje danas izgleda sasvim drugačije nego što je to izgledalo 2001. godine, potpuno drugačije. 
Da je sređen ovaj dom, i sada mogu najaviti, ne u iduće 4 godine, ovdje gore bit će prostor za KUD Širokopoljac.DVIJE HRVATSKE, MI ŽIVIMO U ONOJ DRUGOJ – SIROMAŠNOJ HRVATSKOJ
Široko Polje nije nikada bilo podijeljeno, nemojte dopustiti da ovi izbori podjele vas. Nije bitno da li ste članovi bilo koje stranke, bitno je da na ovim izborima 21. 5. odlučite.
Zna se tko nas je uništio, ali bitno je da na ovim izborima odlučite da li će mladi u Širokom Polju ostati. 
Meni je jasno da mladi odlaze, ali ne odlaze samo iz Đakova i Širokog Polja, nažalost danas odlaze čitave obitelji, a iz Hrvatske je otišlo 500 000 ljudi.VINKOVIĆ NIJE ODGOVORAN ZA 500 000 LJUDI
Vinković nije odgovoran za 500 000 ljudi, nije odgovoran ni za onaj uništeni PIK Slaščak, ni za ne znam što. Teško je danas doći do radnog mjesta, teško je biti na Zavodu za zapošljavanje. Grad Đakovo je danas grad, zahvaljujući mjerama grada i financiranju zapošljavanja i samozapošljavanja, grad sa najmanje nezaposlenih u Slavoniji, ali mi živimo u Hrvatskoj. U kojoj smo mi u onoj drugoj Hrvatskoj, siromašnoj Hrvatskoj.
I za to nisu krive gradske vlasti, krive su sve Vlade Republike Hrvatske koje su dovele Slavoniju na prosjački štap.
Nešto ću vam reći i o Projektu Slavonija, kojeg zagovara sadašnja Vlada. Taj projekt treba započeti 2021. godine, taj projekt je trebao započeti odmah nakon Domovinskog rata, jer Slavonija je najviše dala za obranu Hrvatske.
Gdje smo sada, zahvaljujući Račanu i Sanaderu, Tuđmanu i Kosorici, Karamarku i sada Plenkoviću. PRIGRADSKO NASELJE OSIJEKA ILI SRCE SLAVONIJE?

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade, jel bio neki dan u Đakovu na otvaranju onog šaltera Agencije za plaćanje u poljoprivredi, kojeg je SDP odveo iz Đakova. Na tom otvaranju je rekao da Đakovu ne treba ni rodilište, da ne treba ni Općinski sud, da ne treba ni Državno odvjetništvo, da ne treba niz institucija koje su odveli iz Đakova. 
Podsjetit ću vas da je Kosorica Ergelu prebacila u Lipik, sjedište Ergele.
Rekao je Plenković da imamo svega 25 minuta do Osijeka, pa sam ga pitao: da li smo mi prigradsko naselje Osijeka ili srce Slavonije?

BICIKLISTIČKA STAZA, INDUSTRIJSKA ZONA, JAVNA RASVJETA, DVORANA…
Namjera je da povežemo Široko Polje, kao što smo povezali i sada se radi Kuševac, pješačkom biciklističkom stazom. Namjera je da ona industrijska zona, kada se osvijesti ministar Marić, doista postane industrijska zona Široko Polje, jer to je državno vlasništvo.
Projekt javne rasvjete je napravljen, ide na EU fondove, ide na Ministarstvo regionalnog razvoja. Prvi novac kada bude odobren, ja vam garantiram da ide nova rasvjeta u Širokom Polju. Sa županijom radimo na izdavanju dozvole projekta za dvoranu i to mora biti jedan od prioriteta.
Ja vas neću podsjećati što je napravljeno, mrtvačnica, groblje… , jel za mene to nisu teme, napravili smo i to je to. Idemo gledati budućnost.

TIPOVI KOJI NIKAD NISU BILI U ŠIROKOM POLJU
Ja sam svjestan toga da mladi odlaze iz Širokog Polja, odlaze u Zagreb, odlaze u Europu, idemo to zajedno zaustaviti. Zajedno to možemo zaustaviti.
21. 5. ne glasate vi da li će Vinković biti gradonačelnik ili neće, vi glasate za svoju djecu i budućnost svoje djece.
Nemojte dozvoliti da vam tipovi koji nikad u Širokom Polju nisu bili, osim ova dva tjedna kada su izbori, i nikada ih više nećete vidjeti, dođu i kažu da će to biti Las Vegas. Neće ni Đakovo biti Las Vegas, Đakovo će biti Đakovo.

NEMOJTE DATI GLAS ONIMA KOJI SU OPLJAČKALI HRVATSKU
Bez mladih, bez vas iz Širokog Polja nema ni Đakovačkih vezova, nema ničega, i zbog toga je ovo narodna koalicija. 
Idite srcem za Đakovo, idite srcem za Široko Polje, idite srcem za Slavoniju i Baranju, idite srcem za Hrvatsku. Dajte glas ovoj listi, jer bez liste i većine u Gradskom vijeću neće biti moguće provoditi naše odluke.

Ne dozvolite onima koji su opljačkali Hrvatsku, koji su bili nesposobni, a ne libim se reći, to su te dvije velike stranke, i HDZ i SDP.

Njima nemojte dati glas – poručio je na kraju gradonačelnik Vinković sinoć okupljenima u ispunjenom širokopoljačkom mjesnom domu.