Vinković: Smanjite plaće gradskih dužnosnika i ukinite prirez

Objavljeno: 13. 05. 2020.


PODIJELI:

Danas je na Gradskoj tržnici održana konferencija za medije, sa koje je Zoran Vinković, bivši gradonačelnik, prenio nezadovoljstvo prodavača zbog razmještaja klupa na gradskoj tržnici – prenosi Novi radio.

Osim toga bivši gradonačelnik osvrnuo se i na aktualnu situaciju u Gradu.

 

APEL GRADONAČELNIKU DA PRIHVATI ZAHTJEVE OBITELJSKIH GOSPODARSTAVA, TRGOVACA I OBRTA

“Namjera svake gradske vlasti prije svega mora biti zaštita radnih mjesta.

Pozivam, prije svega gradsku vlast, da shvati, da je ovo problem koji tišti ove naše sugrađane, koji svoju djelatnost obavljaju ovdje na gradskoj tržnici.

Apel gradonačelniku, s obzirom da je nekoliko ovih obiteljskih gospodarstava, trgovaca, obrta, bilo već u zgradi Gradskog poglavarstva, gdje su naišli na zatvorena vrata, da prihvati njihove zahtjeve, kako ne bi došlo do gašenja radnih mjesta.

Ljudi se boje progovoriti za medije, boje se za svoju egzistenciju.”

PREDLAŽEM SMANJENJE PLAĆA GRADSKIH DUŽNOSNIKA I UKIDANJE PRIREZA

“Vrijeme je za drugi paket mjera pomoći, prije svega đakovačkom gospodarstvu.

Ja im predlažem, kako u vrijeme ove pandemije ne rade puno radno vrijeme, ni gradske ustanove, niti sam Grad, da jedna od mjera treba svakako biti smanjenje plaća gradskih dužnosnika, a isto tako i ukidanje prireza.

To govori gradonačelnik i čovjek koji je taj prirez uveo. Taj prirez više nema svhu, s obzirom da 100 % poreza na dohodak završava u gradskoj blagajni.

Smatram da je to jedna od mjera, uz ovo smanjenje plaća, koje itekako može pomoći i gradskom proračunu, ali ukidanjem prireza i svim građanima koji još uvijek imaju sreću pa rade.” – rekao je između ostalog bivši gradonačelnik Zoran Vinković, prenosi Novi radio.

Please follow and like us:
Komentari: