Viškovci među općinama koje najviše ulažu u unapređenje stanovanja i zajednice

Objavljeno: 06. 04. 2021.


PODIJELI:

Prema analizi portala načelnik.hr Općina Viškovci je među 10 općina u Hrvatskoj prema rastu sredstava na godišnjoj razini za unapređenje stanovanja i zajednice.

 

Za ovu analizu iz proračuna smo uzeli stavku Usluga unapređenja stanovanja i zajednice, koja ocrtava u većoj mjeri izdvajanja za podizanje kvalitete života, pa stoga i ne čudi što su udjeli iz proračuna za tu svrhu veliki, u oko 50 općina iznad su 50 posto proračuna. Riječ je ponajprije o ulaganjima u gradnju ili uređenje parkova, javne rasvjete, sanaciju i održavanje objekata,  kupnju zemljišta za primjerice poduzetničke zone i sl. S obzirom na povećano financiranje iz EU fondova, upravo i više sredstava ostaje za unapređenje kvalitete života u općinama, a što potvrđuje podatak o rastu sredstava za tu svrhu, pa je tako oko 130 županija sredstva povećala sredstva u milijunima kuna – piše portal načelnik.hr.

Medulin je imao i najveći porast sredstava u 2019. godini u odnosu na 2018. za unapređenje stanovanja i zajednice, za gotovo 42 milijuna, Poličnik upola manje, odnosno oko 20,7 milijuna kuna, Špišić Bukovica za 10,7 milijuna, Antunovac 10,3 milijuna, Pakoštane 9,4 milijuna kuna, Trpinja 8,8 milijuna, Sukošan 8,7 milijuna, Darda 7,9 milijuna isto kao i Kostrena te Privlaka 7,4 milijuna kuna. U postocima, najveći rast sredstava na godišnjoj razini imala je Općina Civljane, 3,8 tisuća posto, Špišić Bukovica i Darda imale su rast od preko 2 tisuća posto, Visoko, Donja Voća i Tounj preko 900 posto, Tordinci iznad 800, Viškovci oko 780 posto, Đulovac oko 670 i Zažablje 600 posto – piše između ostalog načelnik.hr. (Foto: screenshot Google maps)