Vlč. TOMISLAV BENAKOVIĆ IMENOVAN JE NOVIM ŽUPNIM UPRAVITELJEM ŽUPE VUKA

Objavljeno: 22. 07. 2016.


PODIJELI:

mladamisa

Objavljena su razrješenja i nove službe svećenika i redovnika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Vlč. Zoran Aladić razriješen je službe župnika u Župi sv. Josipa u Vuki te danom 23. kolovoza 2016. imenovan župnikom u Župi sv. Jakova, apostola u Klakaru.

Vlč. Tomislav Benaković, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku te danom 23. kolovoza 2016. imenovan župnim upraviteljem u Župi sv. Josipa u Vuki – stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije.

vlč, TOMISLAV BENAKOVIĆVelečasni Benaković rođen je u Slavonskom Brodu 23. siječnja 1981., živi i odrasta u Županji gdje završava osnovnu i srednju školu. Akademske 2007./2008. godine počinje studij na KBF-u u Zagrebu, a završio ga je u Đakovu 2012. Mladu misu slavio je u Županji, u Župi mučeništva svetoga Ivana Krstitelja 30 lipnja 2013. Za mladomisničko geslo odabrao je redak Knjige otkrivenja: Dođi, Gospodine Isuse! (Otk 22,20). Nakon ređenja pa sve do kolovoza 2015. godine  obnašao je službu župnoga vikara u Župi svetog Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

Od jeseni prošle godine na službi je župnog vikara u Župi sv. Petra i Pavla u Osijeku, odakle će preuzeti upravljanje u Župi Vuka.

Uz spot pjesme “Za svaku tvoju suzu” (Opća opasnost)

Priča o muškarcu kojem je majka umrla pri porodu. Kada se oženio nije ni svoju suprugu poštovao, ali onda je dobio pismo što mu ga je napisala njegova majka prije poroda.

Vidite, mogla je njegova majka učiniti abortus, ali nije, mogla ga je ostaviti supruga, ali nije. Zašto? Zato što slavonska žena ljubi Boga i bližnjega svoga, zato što je odgajana u katoličkoj vjeri i duhu, zato što je za katolike život i brak svetinja.

Naučila me moja mama: Sine izdrži i prikaži, prikaži dragom Bogu sve što ti dolazi u životu i vjeruj. On će se za tebe pobrinut i dati ti svoj blagoslov. Hvala ti mama na ljubavi, i na katoličkom odgoju, hvala ti Slavonko!

(Izvor: Vjera i djela, portal katoličkih teologa, Autor: vlč. Tomislav Benaković)

.