Vratio se Ivan bez 1 000 momaka u Široko Polje

Objavljeno: 31. 07. 2017.


PODIJELI:

Udruga “Kupreški kosci” organizirala je manifestaciju “Vratio se Ivan s 1 000 momaka”, manifestacija kojoj je bio cilj okupiti što više Ivana i srušiti Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednome mjestu.

 

Do sada su rekord držali Muhamedi, kojih  se 2005. godine u Dubaiju skupilo 1 096, i od tada su  držali Guinnessov rekord s najviše osoba istoga imena na jednome mjestu.

Jučerašnje “Okupljanje 1 000 Ivana” ne samo da je ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda, nego je dosadašnji rekord dobrano nadmašen. Naime na Kupresu se okupilo čak 2 325 Ivana, može se reći slobodno iz cijelog svijeta. Još svakako treba napomenuti kako je ideju dala poznata pjesma Marka Perkovića Thompsona.

Naravno da je bilo dosta Ivana iz Slavonije i Đakovštine, ali i Široko Polje je imalo svog Ivana među njih 2 325 koji su oborili rekord.

Ivan Tokić jedini je do sada Širokopoljac koji je sudjelovao i ima priznat Guinnessov rekord. Kako kaže naš Ivan organizacija je bila odlična. Posebno povjerenstvo tri puta je provjeravalo dokumente, dok su svi Ivani bili odjeveni u bijele majice s natpisom “Vratio se Ivan s 1000 momaka”.

Sve je počelo u nedjeljno jutro s prijavom, nakon toga je bila misa i blagoslov Ivana, pa onda postrojavanje u 14 sati na stadionu HNK Kupresa i obaranje rekorda. Ma, bilo je prelijepo, sada bi mi bilo žao da nisam otišao – kaže Ivan – inače mene je prijavila i nagovorila snaha još prije dva, tri mjeseca.

Nakon svega bio je kulturno umjetnički program, a među brojnim izvođačima nastupio je i Marko Perković Thompson.