Vrijeme ide na ruku izvođačima radova u Kolodvorskoj ulici

Objavljeno: 29. 11. 2019.


PODIJELI:

Nakon što su na zadovoljstvo mještana asfaltirane nove pješačke staze u Grobljanskoj ulici, radovi na izgradnji nastavljaju se u Kolodvorskoj ulici u Širokom Polju.

 

Nedavnim završetkom postavljanjem rasvjete u svim ulicama i izgradnjom pješačke staze u Grobljanskoj ulici zahuktava se i izgradnja staze u Kolodvorskoj ulici.

Na ruku izvođačima radova istina ide na ruku neuobičajeno lijepo vrijeme za ovo doba godine, ali činjenica je da Kolodvorska ide puno bržim tempom. Tako da se čini kako bi moglo biti nadoknađeno i vrijeme zbog zaustavljanja radova od nadležnih inspekcijskih službi.

Da se još jednom podsjetimo službenih brojki.

Pješačka staza će biti oko 160 cm širine (nešto šira od postojeće), visina će se prilagođavati postojećim dvorišnim izlazima (ulazima), a ono što je bitno ako netko na dvorišnom ulazu ima kocke ili slično to se neće dirati.

Vrijednost izgradnje staze u Kolodvorskoj ulici je 2.036.847,62 kn s PDV-om, a u Grobljanskoj 554.265.94 kn s PDV-om.

Izgradnju  pješačkih staza u Kolodvorskoj ulici u Širokom Polju izvodi tvrtka Karašica – Vučica d.d. Donji Miholjac, dok je izgradnja pješačke staze u Grobljanskoj ulici u Širokom Polju povjerena tvrtki Tegrad d.o.o. Đakovo.