Vrtić u Kuševcu za Širokopoljce – prevagnuo je pri odabiru čisti zrak ili političko lobiranje???

Objavljeno: 02. 03. 2021.


PODIJELI:

Nakon značajnih ulaganja u proširenje kapaciteta gradnjom novih i uređenjem postojećih objekata, Dječji vrtić Đakovo, čiji je osnivač Grad, intenzivno radi i na proširenju odgojno-obrazovnih programa i edukaciji djelatnika, pa će od sljedeće pedagoške godine ovaj vrtić, za kojim je 70 godina, ostvari li sve preduvjete, provoditi integrirani program katoličkog vjerskog odgoja sa sedmero odgojitelja u vjeri, za što sedmero djelatnika prolazi edukaciju na KBF-u.Uz to, tada želi startati i s integriranim programom engleskog jezika u primarni. Vrtić katolički vjerski odgoj želi integrirati u redoviti 10-satni i petosatni program – piše Glas Slavonije.

 

ĐAKOVAČKI DJEČJI VRTIĆ UZ KATOLIČKI VJERSKI ODGOJ UVEST ĆE I RANO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA

– Imamo mi i sada nešto što nudimo u smislu vjerskog programa, no ne cjeloviti, obilježavamo vjerske blagdane, pomolimo se, na određeni način potičemo i sada učenje o vjerskom odgoju djece – kaže ravnateljica Ambra Kordić. Na naš upit kako će se integracija novih programa u primarni odraziti na cijene, kaže da to ne mijenja cijenu za roditelje.

VRTIĆ U KUŠEVCU ZA ŠIROKOPOLJCE???

Prostorne preduvjete za širenje, obogaćivanje programa vrtić itekako ima, zna li se da je uređeno potkrovlje u centralnoj zgradi, da je energetsku obnovu i druge radove prošao i objekt Vila, a u Piškorevcima je otvorena novosagrađena suvremena vrtićka kuća za 35 djece u dvije odgojno-obrazovne skupine. Novi objekt DV-a Đakovo dobio je nakon 41 godine, još od 1980., i objekt Vilu. Uz to, gradonačelnik Marin Mandarić najavljuje i gradnju vrtića u prigradskom Kuševcu, koji će obuhvatiti i Široko Polje, potom u Selcima Đakovačkim te budući vrtićki kapacitet u đakovačkom naselju Sjever – piše između ostalog Glas Slavonije.

ŠTO JE PREVAGNULO U ODLUCI DA SE ZA ŠIROKO POLJE NAPRAVI DJEČJI VRTIĆ U KUŠEVCU?

ČISTI ZRAK ILI POLITIČKO LOBIRANJE?

Gotovo sto posto sam uvjeren da su Širokopoljci oduševljeni odabirom Kuševca, a ne Širokog Polja za dječji vrtić.

Nije nas nitko ni pitao, ni to nije bitno, pitali su nas za kanalizaciju, pa smo opet ispali iz svih kombinacija – odnosno možemo biti sretni ako kanalizacija prođe kroz Široko Polje za 10-ak godina. Samo da se podsjetimo kanalizacija već ide u gotovo svim prigradskim naseljima – osim u Širokom Polju.

Zar nije logičnije u rubna prigradska naselja izgraditi vrtić, udaljenija su od grada.

Ako nije politička odluka, onda je sigurno zbog čistog zraka donijeta odluka o izgradnji vrtića u Kuševcu za djecu iz Širokog Polja.