VULIN: ŠIŠLJAGIĆ BI MOGAO STEĆI NAZIV VLADIMIR BEZ STRANKE

Objavljeno: 08. 12. 2016.


PODIJELI:

Želim skrenuti pozornost hrvatskoj javnosti, predstavnicima medija i članovima HDSSB-a na ono što će se događati u subotu, 10. prosinca 2016., u Osijeku.
 
Naime, pučisti organiziraju javno okupljanje koje nazivaju Izvanrednim izbornim saborom HDSSB-a. Kao predsjednik HDSSB-a, odgovorno tvrdim da navedeno javno okupljanje nema nikakve veze s HDSSB-om.

Na tom javnom okupljanju, nažalost, ponovno očekujem zlouporabu naziva, logotipa i grba HDSSB-a. Čvrsto vjerujem da nakon očitovanja Ministarstva uprave Republike Hrvatske u kojemu jasno stoji da njihovi postupci nisu u skladu sa Statutom HDSSB-a, te ulaska HDSSB-a u parlamentarnu većinu, a samim time i u vladajuću koaliciju u Hrvatskom saboru, više nitko ne dvoji oko toga tko čini legalna tijela HDSSB-a, a tko su pučisti koji su HDSSB-u nanijeli štetu i koji su iz HDSSB-a isključeni. U konačnici, dovoljno je pogledati Registar političkih stranaka u RH.

Ovim putem izražavam žaljenje što organizirajući ovo javno okupljanje pučisti nanose štetu HDSSB-u. Siguran sam da, ako nitko drugi, gospodin Vladimir Šišljagić zna da ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da Ministarstvo uprave RH registrira to njihovo okupljanje kao Izvanredni izborni sabor HDSSB-a. Gospodin Vladimir Šišljagić će vrlo vjerojatno, kao jedini kandidat, biti na tom javnom okupljanju izabran za „predsjednika HDSSB-a“. Ako se nakon navedenog okupljanja bude tako i predstavljao, svoj ugled ozbiljno dovodi u pitanje. Povlačeći paralelu s engleskim kraljem Ivanom bez Zemlje, mogao bi steći naziv Vladimir bez Stranke. 
 
No, siguran sam da gospodin Vladimir Šišljagić organizirajući ovaj privatni sabor zna što čini i koje su posljedice. Čini to kako bi ljude koje je obmanuo i povukao za sobom zadržao uz sebe, a sve za potrebe svoje kandidature na predstojećim lokalnim izborima. U ovom trenutku je vrlo izvjesno, a pokazat će se već za nekoliko dana, da uz podršku SDP-a i HNS-a planira kandidaturu za župana Osječko-baranjske županije. Sve ostalo je predstava za javnost koja, nažalost, šteti ugledu HDSSB-a. U konačnici, ako toliko žarko želi biti predsjednik stranke, neka si jednu osnuje pa to i bude. Bilo bi poštenije – stoji u priopćenju za javnost predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina .