ZA SVE, HVALA TI!

Objavljeno: 22. 10. 2015.


PODIJELI:

lončarević

Najjednostavnije bi bilo sada napisati, HVALA TI za sve.

Ivan Lončarević ostavio je kao malo tko trag u društvenom, kulturnom i sportskom životu Širokog Polja.

lon2Rođen je 1957. godine u Širokom Polju da bi već sa 17 godina postao član domaćeg NK Hajduka i stupio na društvenu scenu Širokog Polja.

Aktivni igrač NK Hajduka bio je još i u 40-im godinama, osim toga bio je trener u mlađim uzrastima kluba i član uprave kluba.

Prva politička aktivnost je bila članstvo u HSLS-u, nakon toga kao vijećnik ulazi u Gradsko vijeće Grada Đakova, bio je član Gradskog poglavarstva, dogradonačelnik Đakova i dugogodišnji član Mjesnog odbora Široko Polje.

lon1Sa svojom Nezavisnom listom 2006. godine senzacionalni je pobjednik na izborima za VMO, ispred velikih stranaka. Prošle godine opet je s prijateljima kao pobjednik izašao na Nezavisnoj listi (iako nije htio, mogu reći na moj nagovor), kao člana MO zatekla ga je i bolest.

U veljači 2004. godine reaktivira KUD Širokopoljac, i od tada počinje uzlet širokopoljačkog KUD-a.

Osim što je u KUD-u bilo oko 100-tinjak članova, KUD Širokopoljac ima nekoliko sekcija i brojne nastupe širom Hrvatske, ali i sve više međunarodnih prezentacija, na kojima predstavlja običaje sela, Slavonije i Hrvatske.

Sve to vrijeme od 2004. godine Lončarević je više nego uspješno vodio KUD Širokopoljac, kao predsjednika zatekla ga je i bolest.

Po izlasku iz bolnice, kada se malo oporavio, među prvim izlascima bio je posjet probama KUD-a – toliko mu je značio KUD Širokopoljac.

Osim toga bio je dopredsjednik SAKUD-a Grada Đakova i odnedavno ravnatelj OŠ Milka Cepelića iz Vuke.

Znam da bi mi rekao nemoj pretjerivati, ali kako da skratim kada si nam tako puno toga ostavio.

Hvala Ti što sam imao čast biti tvoj prijatelj.

 

.