Zaražen svećenik u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i sedmero djece iz vrtića – Stožer razmatra jače restrikcije i mjere

Objavljeno: 27. 06. 2020.


PODIJELI:

U subotu je na području Osječko-baranjske županije zaraza utvrđena kod 29 novih osoba, među kojima je 23 iz Đakova, od kojih je čak sedmero djece iz Dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret, koji djeluje u sklopu Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa.

 

ZARAŽEN SVEĆENIK, ALI IMA I OSOBA IZVAN CRKVENOG SUSTAVA

Time je ukupan broj zaražene djece iz ovog vrtića porastao na devet. Jedan od novozaraženih je i svećenik u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, ali među njima su i osobe izvan crkvenog sustava, pa je tako zaraza potvrđena i jednom krizmaniku te kod dvoje roditelja krizmanika. 

STOŽER RAZMATRA DONOŠENJE JAČIH RESTRIKCIJA I MJERA

Zaraženo je i dvoje zaposlenika Centra Amadea, dnevnog boravka za starije osobe koji također djeluje pri samostanu. Zbog svega toga Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatra i donošenje nekih jačih restrikcija i mjera, jer epidemiolozi na terenu i u ZZJZ Osječko-baranjske županije ‘padaju s nogu’ od ogromnog broja uzoraka koje moraju izuzeti, a onda ih u suradnji s kolegama iz KBC-a Osijek i analizirati – piše između ostalog Jutarnji list. (Foto: tzdjakovo.eu)