Završili su 8. Đakovački rezovi, a ovo su najbolji filmovi ovogodišnjeg izdanja

Objavljeno: 24. 06. 2017.


PODIJELI:
Sinoć je dodjelom nagrada najboljim filmovima i koncertom Fluentesa zatvoreno osmo izdanje Đakovačkih rezova koji su održani pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Đakova, Auto Zubaka i Strnad obrta.

 


Zlatno srce Slavonije dodijeljeno je talijanskom filmu Hotel Splendid Maura Buccia. Radi se o dokumentarnom filmu koji prikazuje život zajednice imigranata s afričkih obala koji žive na recepciji centra za tražitelje azila. Film pruža dosad neviđeni uvid u dnevna iskustva i djelovanje talijanskog hotela prenamijenjenog u izbjeglički kamp.

Srebrno srce Slavonije,  osvojio je film The Silen Chaos autora Antonia Spanòa o životu gluhonijemih u Kongu.

Brončano srce Slavonije osvoji je argentinski film Invisible Frontier autora Nicolása Richata.

 

Žiri u sastavu, etnolog i TV urednik Aleksej Gotthardi-Pavlovsky, novinarka Maja Šurina i filmski autor Boris Šeper, dodijelio je i Posebno srce Slavonije za najbolji domaći film Davoru Boriću za film Jagnjedovečka legenda.

Posebne pohvale dobili su filmovi The Senses autora Marceloa Burda, Nobody Dies Here autora Simona Panaya i Florian autora Daria Bukovskog.

Hvala svima koji su i osmu godinu bili s nama. Iako nas je sinoć prekinula kiša na samom završetku. Vidimo se na devetom izdanju 2018. godine s novim aktualnim temama na velikom platnu pod zvijezdama.

(Tekst: Sanja Bježančević / Foto: Danko Kočiš)