Zimski singl “U dvoje”, Ljubice Gurdulić pjevačice benda “Svadbas”

Objavljeno: 02. 12. 2019.


PODIJELI:

Nakon iznimnog uspjeha s indie glazbenim sastavom Svadbas, četiri izdana albuma (Jug, La La, Još i live A\V), mnogobrojnih koncertnih nastupa te osvajanja Porina 2006. za pjesmu godine sa hitom Treblebass, pjevačica i autorica pjesama Ljubica Gurdulić ove zime predstavlja samostalni singl pod nazivom „U dvoje“.

 

Riječ je o „zimskoj“ baladi toplog ugođaja za koju je Ljubica napisala tekst, a Davor Doležal glazbu. Davor je gitarist aktivan na zagrebačkoj i regionalnoj glazbenoj sceni te je njegov kvartet 4in3+1 također dobitnik Porina 2017. za najbolju jazz skladbu “Donna Lee is pissed off”. Snaga je i ovoga puta udružena sa provjerenim duom Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom te Tinom Ostrešom koji potpisuje aranžman pjesme.

Ovim putem predstavljamo singl prvijenac koji će, prema riječima autorice, obilježiti ovu zimu. Aranžman obogaćen violinama i toplim zvukom zvončića donosi atmosferu romanse u dugim zimskim noćima, čežnje i ostvarenja ljubavi. Video koji prati pjesmu na neki je način intimna priča autorice koja ne skriva osjećaje, fokus je na njenom licu i uz minimalno osvjetljenje te u maniri starih crno-bijelih filmova podcrtava atmosferu pjesme.

Ljubica Gurdulić već je godinama prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni. Od mladosti se usmjerila prema glazbenom stvaralaštvu sudjelujući u glazbenim emisijama nacionalne televizije, suradnjom sa mnogim bendovima na regionalnoj sceni,  te kao vokalistica  i autorica indie pop glazbe u glazbenom sastavu Svadbas. Od 2010. godine Ljubica djeluje i u okviru jazz sastava Sweets, Wine and Moonline te surađuje s mnogim glazbenicima sa zagrebačke jazz scene.

Singlom „U dvoje“ Ljubica Gurdulić službeno „otvara“ ovo predstojeće „najljepše doba godine“.