ŽUPANIJSKE POTPORE ZA 34 DVD-a

Objavljeno: 15. 12. 2016.


PODIJELI:

Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić 14. prosinca 2016. godine potpisao je ugovore o dodjeli potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2016. godinu za sufinanciranje nabave osobne i ostale vatrogasne opreme s 34 dobrovoljna vatrogasna društva s područja Osječko-baranjske županije, ukupne vrijednosti 200.000,00 kuna.

To je drugi Javni poziv za ove potpore, koji je bio otvoren od 1. do 31. listopada, na koji se javilo 39 vatrogasnih društava, a 34 su dobila potporu. Tim novcem sufinancirat će se nabava i servisiranje osobne i skupne vatrogasne opreme – od odijela, kaciga, čizama, rukavica za gašenje požara i opasači te druga oprema.
Županija je u ovoj godini za vatrogasce izdvojila oko 2 milijuna kuna – rekao je župan Vladimir Šišljagić te izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za uspješan i dobro organiziran rad vatrogasaca. U ime vatrogasnih društava županu je zahvalio Ivica Mandić iz DVD-a Đakovo. Naglasio je kako će im sredstva pomoći u još većoj sigurnosti i još uspješnijim djelovanjem te za liječničke preglede i osiguranje vatrogasaca. U OBŽ djeluje 141 vatrogasno društvo, 16 vatrogasnih zajednica i 3 profesionalne vatrogasne postrojbe.