Župnik Benaković: Zelena i plava Hrvatska u našoj župi

Objavljeno: 30. 04. 2017.


PODIJELI:
Deseti Susret hrvatske katoličke mladeži u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru, u koje će pristići oko 30 000 mladi iz cijele Hrvatske i iseljeništva, započeo je danas programom u župnim zajednicama.

Čast da budemo jedna od tih župnih zajednica pripala je i nama u Širokom Polju, odnosno župi Vuka.

Kako kaže župnik Tomislav Benaković u župi je smješteno 350 mladi, od toga u Širokom Polju je 110, Beketincima 52 i Vuki 160 sudionika Susreta hrvatske katoličke mladeži.

Široko Polje i župa Vuka otvorenog srca primili su mlade iz Šibenika, Stenjevca, Resničkog kraja, Peščenice i Vrbana, kako reče župnik Benaković: “imamo u Župi i plavu i zelenu Hrvatsku”.
U školskoj dvorani u Vuki smješteno je 150 mladeži, dok su ostali na noćenje primljeni u obiteljski smještaj.
Večeras je susret po obiteljima, da bi se sutra išlo na Susret. Neki će se vratiti sa Susreta kući, dok će jedni opet i sutra doći u obitelj prenoćiti. Za mladež koja bude i sutra prespavala organizirat će se u ponedjeljak ujutro odlazak do Ergele i obilazak katedrale u Đakovu – kaže župnik Benaković.

Prema riječima voditelja širokopoljačke škole Roberta Smješke, sutra navečer pokušat će se organizirati susret u crkvi sv. Izidora, da čujemo kakve utiske mladi nose sa Susreta iz naše Slavonije. Vrijeme je nemoguće odrediti, pošto se ne zna kada će u Vukovaru Susret završiti, ali i to će se nastojati objaviti.
Širokopoljčani su i ovaj puta pokazali svoje veliko srce, jako puno se obitelji odazvalo i donacijama pomoglo u organizaciji.
Svakako treba zahvaliti MO Široko Polje na besplatno ustupljenom mjesnom domu, a posebno članovima DVD-a Široko Polje koji su još jednom odradili lavovski dio posla.