ZVONKU PONGRACU POTVRĐEN MANDAT PREDSJEDNIKA HSS-a RO SLAVONIJA – ZA ČLANOVE GLAVNOG ODBORA IZABRANI SU MILE KASELJ I NENAD ŠINKO

Objavljeno: 15. 01. 2017.


PODIJELI:

Krešo Beljak, 14.siječnja 2017. godine na izbornoj Glavnoj skupštini Hrvatske seljačke stranke (HSS) ponovno izabran za predsjednika HSS-a izabran je s 524 glasa za.

Beljak je predstavljajući se delegatima, prije glasanja o svojoj   kandidaturi, rekao kako vjeruje u budućnost HSS-a i u sve koji rade na boljitku najstarije stranke u Hrvata.  Vjerujem da svi zajedno možemo i moramo vrlo brzo ponovno pretvoriti HSS u elitnu hrvatsku političku stranku, kojoj će se vjerovati i koja će opet stajati na braniku hrvatske državnosti i hrvatskih nacionalnih interesa, rekao je. Istaknuo je da će svi zajedno u idućem četverogodišnjem razdoblju udariti temelje novoj politici HSS-a, čuvajući njene temeljne tradicije. Ujedno, delegati izborne Glavne skupštine HSS-a prihvatili su velikom većinom, sa samo tri glasa protiv, njegovo izvješće. Beljak je istaknuo da je u nepunih 10 mjeseci, koliko je na čelu HSS-a, bilo mnogo burnih događaja, ali da je Hrvatska seljačka stranka opet, istaknuo je, relevantna i što je Trend gubitka polovice glasova od izbora do izbora zaustavljen je tek ove godine – Krešo Beljak najvažnije neovisna hrvatska politička stranka. Nikad u povijesti HSS-a kraći mandat trenutačnog, a nadam se i budućeg vodstva stranke, ali isto tako nikad u povijesti HSS-a burniji mandat. Nikad se u novijoj povijesti HSS-a nije dogodila tolika medijska pažnja prema našoj stranci i nikad do sada nismo bili toliko uvažavani i pitani za mišljenje oko svih relevantnih stvari koje zanimaju hrvatsku javnost, rekao je Beljak.                                                           Na Izbornoj skupštini  izabrani su i predstavnici Osječko baranjske županije, predsjednik Zvonko Pongrac potvrdio je svoj mandat u korektnom ali dinamičnom nadmetanju sa predsjednikom GO HSS-a Osijek gosp. Mariom Turalijom od kojeg je bio bolji nakon prebrojavanja glasova.  Moramo napomenuti da su jedino liste za predsjednike regija  Slavonije i Dalmacije imali po dva kandidata.                

U Glavni odbor HSS-a  izabrani su tajnik  županijske organizacije Nenad Šinko i predsjednik GO  Đakovo gosp. Mile Kaselj. Od Slavonskih predstavnika izabrani su za dopredsjednike Ana Marija Petin i Davor Vlaović za potpredsjednike stranke, te dožupan Vukovarske županije gosp. Zdravko Kelić izabran je za biranog člana predsjedništva HSS-a, sa najvećom potporom delegata skupštine.