6. ĐAKOVAČKI REZOVI

Objavljeno: 10. 06. 2015.


PODIJELI:
6

Ovogodišnji šesti Đakovački rezovi, pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture, Grada Đakova i Hrvatskog filmskog saveza, održavaju se od 24. do 26. lipnja 2015. na gradskom Korzu.

6. REZOVIOkosnica programa je, kao i prethodnih godina Međunarodni Etno film festival Srce Slavonije. Ove godine u festivalski pretinac 12. EFF stiglo je 86 filmova, a 62 zemlje svijeta do sada natjecale su se za Zlatno Srce Slavonije u Đakovu za najbolje etnografsko filmsko ostvarenje. Selekcijska ekipa imala je težak zadatak, a njihov izbor od 15 filmova biti će prikazan đakovačkoj publici 25. i 26. lipnja. 2015 u šest festivalskih projekcija. Fokus ovogodišnjeg izdanja je raznolikost i ne samo u kulturološkom smislu izabranih filmova, već i u autorskom pristupu i trajanju filmova.

Ovogodišnjim žirijem predsjeda predsjednica Hrvatskog filmskog saveza, Vera Robić-Škarica, a uz nju, najbolje filmove Srca Slavonije birati će i Nj. E. Maciej Szymański, Veleposlanik Republike Poljske u Republici Hrvatskoj i ravnatelj Muzeja Đakovštine, Borislav Bijelić.

Osim projekcija Srca Slavonije, na Rezovima vas očekuje i projekcija filma Čaruga, Rajka Grlića te dvije radionice Astronomskog društva Orion, kao i radionica za najmlađe u suradnji s CTK Osijek, ZTK Grada Đakova i World Space Week Hrvatska. 

Za glazbeni dio 6. Rezova zadužen je band Pavel koji možete poslušati 26. lipnja u 23 sata, a za otvorenje Rezova najavljen je okrugli stol koji će pokušati odgovoriti ne neka pitanja vezana uz kulturu u EU okruženju. Na okruglom stolu sudjelovati će predstavnici Đakovačkih rezova i Hrvatskog filmskog saveza koji je i suorganizator okruglog stola te predstavnici Grada Đakova i Grada Osijek koji se nalazi u utrci za Europsku prijestolnicu kulture te drugi.

Svi sadržaji besplatni su za sve posjetitelje.  

Program 6. Đakovačkih rezova pogledajte OVDJE.

Raspored projekcija pogledajte OVDJE.