6. SMOTRA FOLKLORA “TEBI PJEVAM, POLJE MOJE ZLATNO”

Objavljeno: 29. 08. 2016.


PODIJELI:

 

6smotrafolklora

KUD “Širokopoljac” organizira 3. rujna (subota), 6. međunarodnu smotru izvornog folklora.

Međunarodna smotra izvornog folklora pod nazivom “Tebi pjevam, polje moje zlatno” organizira se po 6. puta u Širokom Polju.

6smotraOvogodišnje, šesto izdanje “Zlatnog polja”, po svemu je posebno, specifično.

Osim što ide nakon kratke stanke, po prvi puta se organizira nakon što nas je napustio legendarni predsjednik KUD-a “Širokopoljac” Ivan Lončarević.

Iako život ide dalje, uvjeren sam da će svatko od onih koji su ga poznavali imati osjećaj kako će u subotu svaki čas izaći i najaviti: “Dragi prijatelji, dobro nam došli na još jednu smotru folklora u ovo naše lijepo selo.”

Stvarnost je ipak drugačija, ali spomen na prerano otišlog KUD-ovog predsjednika subotnji nastupi još će jednom obilježiti.

Program manifestacije “Tebi pjevam, polje moje zlatno” počinje u 16 sati mimohodom sudionika do crkve sv. Izidora, gdje će biti Sveta misa u 16, 30 sati. Nastupi folklornih skupina su od 17 sati, a uistinu će se imati što pogledati.

Osim susjednih KUD-ova: KUD “Veseli Šokci” Lapovci, KUD “Šokadija” Budrovci, KUD “Slavonija” Staro Topolje, KUD “Dukati” Svinjarevci, KUD “Braća Banas” Josipovac Punitovački i KUD “Hrvatska čitaonica” Đak. Selci, međunarodnu dimenziju dati će prijateljska kulturno-umjetnička društva: HKD “Napredak” Odžak (Bosna i Hercegovina) i HKUD “Vladimir Nazor” Sombor (Srbija).

Zajednička večera za sve sudionike predviđena je u 19 sati, dok će goste poslije večere zabavljati TS “Brace”.

.

 

 

.