A ovako je sve krenulo…

Objavljeno: 22. 07. 2018.


PODIJELI:

Portal Široko Polje uređuju svi oni koji svojim dojavama, pričama, fotografijama, obavijestima i drugom tematikom “drže”  posjećenost stranica Portala iznad realnih očekivanja.

I tako to traje 10 godina.
Puno ili malo vremenski, objektivno ili neobjektivno, naginjanje lijevim ili desnim opcijama, zakidanje ove ili one udruge, odlične ili promašene teme – ali evo PORTAL JE JOŠ TU.

Mislim da je i normalno da u takvom periodu dođe ponekad do “iskakanja iz kolosijeka”. Na početku je to bio portalić s pet-šest vijesti i oko 500-tinjak ulaza mjesečno, dok danas kada budu “lude” vijesti ode to i do 15 – 20 000 ulaza mjesečno.

Teško je izdvojiti najljepše u ovih 10 godina.

Recimo komunikacija s ljudima iz Australije, Kanade ili Njemačke, ljudima koji su prije 50 i više godina živjeli u Širokom Polju, ali i onima koji baš i nemaju poveznice sa selom (samo su Slavonci rođenjem), ili kada kod kvara kompjutera starija gospođa iz sela kaže: “znam da je star kompjuter, ali neka može otvoriti naš portal i 24 sata, ja i tako ništa više ne čitam”.

Nakon što je 22. 7. 2008. “podignut”, negdje oko 19 sati, na Portal je nekoliko sati poslije sletjela prva čestitka.
Čestitka je došla putem maila iz daleke Švedske, od dragog našeg Stipe Kovačića.
Ostalo je povijest.

22. 7. 2018. Prvi mail stigao na Portal Široko Polje

“Iskrene cestitke i velika hvala sto si nam sa svojim suradnicima omogucio da i mi u dijaspori mozemo pratiti sto se dogadja u nasem dragom i rodnom kraju. Sto sa ceznjom i radoscu mozemo vidjeti kako nam nase selo izgleda i sta se dogadja.
Zelim vam mnogo uspjeha i nadam se dobroj suradnji nas iseljenika (sirokopoljaca) sa urednistvom.Glede ideja fotografija i sl.”
JOS JEDNOM TI HVALA
STIPO KOVACIC – STOCKHOLM

Ovo su bile prve vijesti 22. 7. 2018.