SDP Đakovo: Ako postoje oni koji ne bi trebali pričati o poštenju i demokraciji, to su sasvim sigurno oni koji su bili na čelu Grada protekli mandat

Objavljeno: 15. 11. 2017.


PODIJELI:

Nakon što je sedam vijećnika opozicije u Gradskom vijeću Grada Đakova Zoran Vinković, Željka Begić Šimundić, Ivan Drobina, Goran Soldo, Florijan Eberhardt, Ankica Mandić i Ljiljana Pološki Jurjević, pozvalo i prozvalo gradsku vlast da uobičajenom demokratskom praksom u radnim tijelima Gradskog vijeća budu zastupljeni  predstavnici opozicije na način da se omjer snaga u GV preslikava na sastave radnih tjela, te da jednog  potpredsjednka vijeća treba predožiti i imenovati opozicija u Gradskom vijeću”, oglasio se i đakovački SDP.

Da SDP nije inzistirao na poštenoj i ravnopravnoj podjeli mjesta unutar opozicijske kvote, danas o tome ne bismo ni raspravljali. Dakle, prodaja magle kakvu smo gledali zadnjih godina.

Ako postoje oni koji ne bi trebali pričati o poštenju i demokraciji, to su sasvim sigurno oni koji su bili na čelu Grada protekli mandat. Onaj mandat u kome su premlaćivali članove stranaka i uništavali im imovinu, prijetili i zastrašivali članove njihovih obitelji, ako su se samo usudili progovorili o nepravilnostima.

Potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova opozicije izabrana je demokratskim putem na prijedlog našeg gradskog vijećnika, a protiv te odluke bile su samo vijećnice HNS-a koje, standardno i očekivano, smatraju da bi mjesto potpredsjednice Vijeća trebalo pripasti “vjerodostojnom” HNS-u – stoji u priopćenju SDP-a na službenoj FB stranici.