Andrea Delić osvojila 3. mjesto na natjecanju “Etno frizura Hrvatske”

Objavljeno: 04. 06. 2018.


PODIJELI:

U hotelu Admiral u Vinkovcima, u nedjelju (3. lipnja), Kulturni centar Gatalinka organizirao je natjecanje Etno kreacija Hrvatske, na kojem su se okupili zaljubljenici u tradicijsko odijevanje i tradicijsku izradu frizura.

Od 1999. Kulturni centar »Gatalinka« (Vinkovci) organizira natjecanje “Etno kreacija Hrvatske”, a kreatori se natječu s pet kreacija.

Inspiracija može biti oblik, kroj, tehnika veza, tehnika čipkanja, boja, tkanina, tehnika pletenja i valjanja vune.

Od 2000. godine Kulturni centar “Gatalinka” organizator je državnoga natjecanja u izradi etnofrizura pod nazivom “Etno frizura Hrvatske”. Frizeri koji sudjeluju u natjecanju, na modelima izrađuju dvije vrste frizura: tradicijsku frizuru i frizuru koja je inspirirana tradicijskom.

Radove procjenjuje prosudbena komisija sastavljena od dva do tri frizera, vizažista, te etnologa ili folklorista. Ove godine, kreatori iz cijele Hrvatske, prijavili su čak 100 etno kreacija, a frizeri 16 etno frizura.

SJAJNO 3. MJESTO ZA ANDREU DELIĆ – MODELI ĐURĐICA MEDOVKA I LAURA JAGODIN

Natjecanje u izradi etnofrizura nama je ovaj puta u fokusu, jer se iz Vinkovaca sa sjajnim uspjehom u izradi etnofrizura vraća u Široko Polje Andrea Delić.

Model za suvremenu frizuru bila je još jedna Širokopoljka Đurđica Medovka, dok je model za tradicijsku frizuru bila Laura Jagodin iz Vuke.
Bodovi za obje frizure se zbrajaju, a ocjene žirija su donijele sjajno 3. mjesto za Andreu.