Andrej Kedveš posjetio petaše u Širokom Polju

Objavljeno: 26. 05. 2018.


PODIJELI:
Prošli je petak na satu razrednika u petom razredu PŠ Široko Polje bilo jako zanimljivo. Učenici i razrednica Senka Klemen u goste su pozvali  bivšeg učenika  škole Andreja  Kedveša.


O Andrejevim se uspjesima zna jako puno, ali mi smo Andreja htjeli vidjeti u školskoj klupi u kojoj je nekada sjedio i popričati s njim o njegovim trenutnim uspjesima te uspomenama koje ga vežu uz školske dane. Iako je Andrej najbolji sportaš grada Đakova i sportaš svjetskog glasa uvjerili smo se da je ostao vrlo jednostavan, pristupačan, simpatičan i drag. Kickboxing nije bio njegov prvi izbor, već je kao i većina dječaka počeo trenirati nogomet, no ubrzo je shvatio da to nije sport za njega. Kad je krenuo u srednju školu u Đakovo krenuo je i trenirati kickboxing. Ubrzo je odradio i svoj prvi meč u kojem je i  pobijedio. U sedam godina, koliko se ovim sportom bavi, obišao je gotovo sve europske zemlje, ali je bio i u Kini i Rusiji.
 


Andrej je učenicima pričao o pripremama za meč, važnosti  zdrave prehrane i o kickboxingu kao borilačkoj vještini koja nema veze s nasiljem. Osnovne se škole, profesora i prijatelja rado sjeća, a najljepše uspomene ima na satove tjelesnog odgoja i vrijeme koje je s prijateljima provodio na školskom igralištu. Andrej je učenicima priredio i posebno iznenađenje jer je sa sobom ponio i borilačke rukavice koje su obukli i djevojčice i dječaci pa im je Andrej pokazao nekoliko zanimljivih poteza u kojima su se bolje pokazale djevojčice.  Na kraju smo se zahvalili Andreju što nas je posjetio, poželjeli mu puno sreće i uspjeha te ga pozvali da nas u školi posjeti još koji put. 

Senka Klemen