Anušić: Županija je spremna platiti cjelokupan iznos prehrane u osnovnim školama

Objavljeno: 04. 09. 2017.


PODIJELI:

Župan Ivan Anušić sa suradnicima održao je sjednicu Koordinacije jedinica lokalne samouprave, gradonačelnika i načelnika Osječko – baranjske županije. Jedna od tema je besplatna prehrana u školama.

 

Radi se o potpunom pokrivanju troška u svim osnovnim školama Osječko – baranjske županije a s načelnicima i gradonačelnicima dogovorit će se na koji način to početi provoditi te ih pozvati da sudjeluju u projektu, rekao je župan Ivan Anušić. Projekt počinje 1. siječnja 2018. godine, a paralelno s njim i drugi projekt po kojemu će sva prehrana, koja će se servirati djeci biti s polja i OPG-a Osječko – baranjske županije. Na taj će način djeca dobiti zdravu hranu a vlasnici OPG-a svoje će proizvode moći plasirati  u škole kojima je osnivač Županija. Na taj će se način zatvoriti krug od njive do stola, rekao je župan Anušić.

Župan je naglasio da ako nitko od lokalne samouprave ne bude želio sudjelovati u financiranju, Osječko – baranjska županija spremna je platiti cjelokupan iznos prehrane.
Suradnju s načelnicima i gradonačelnicima župan je ocijenio besprijekornom, jedanput mjesečno na koordinacijama raspravljaju o konkretnim problemima, a redovito posjećuje jedinice lokalne samouprave kako bi zajednički riješili probleme i realizaciju  određenih projekata – prenosi između ostalog HRT Radio Osijek.