„APP“ odlazi u ropotarnicu povijesti, gubi ime i identitet, a Požega izgubila domaću tvrtku

Objavljeno: 23. 01. 2018.


PODIJELI:
Kako je poznato odnedavno je poznati požeški putnički prijevoznik „APP“ s tradicijom od gotovo 70 godina dobio novog vlasnika, a to je strana grupacija Arriva, članica Deutsche Bahn grupe, koja je na hrvatskom je tržištu prisutna od 2013. godine posredstvom Panturista.

Nakon nedavnog preuzimanja Autotrans grupe, odlučila se za promjenu imena, branda i vizualnog identiteta svih tvrtki, te su tada tvrdili da žele sveobuhvatno unapređenje poslovnih procesa s još snažnijom orijentacijom na korisnike i njihove potrebe. Ovih je dana na upravnoj zgradi Autobusnog kolodvora postavljen novi logo Arriva kao i na sve druge pločice i oznake koje se nalaze na kolodvoru. Sve to govori da nekadašnji prepoznatljivi logo APP-a, nekad prije ASP-a odlazi u ropotarnicu povijesti, kao i oni koji su bili na autobusima. Već se na cestama mogu vidjeti autobusi s novim logom Arriva.

Korisnici usluga, točnije građani, a ponajviše učenici, odnosno njihovi roditelji, na svojim su džepovima osjetili „plodove“ ovog poslovnog preuzimanja kroz znatno poskupljenje autobusnih karata što je izravni udar na obiteljski standard ionako osiromašenog stanovništva ovoga kraja.
Preostaje da pričekamo još neko vrijeme kada bi se vidio daljnji razvoj situacije. Mnogi zaposlenici strahuju za radna mjesta, a poznato je da „APP“ odranije ima suvremeni servis i opremu za održavanje i popravak autobusa što uključuje i aranžmane i ovlaštene servise s poznatim svjetskim proizvođačima tih vozila, pa možda postoji mogućnost da Požega zadrži barem taj dio u ovoj sredini – piše između ostalog Požega.eu.