Beljak: Crkva ima svoje mjesto u društvu, ali ne tako da se biskupi bave politikom – Vjeronauk treba biti izborni predmet, a ne da ga se na mala vrata pokušava staviti u red obveznih

Objavljeno: 24. 10. 2017.


PODIJELI:

Dosadašnji smjer išao je ravno u dno. Nije riječ o zaokretu, nego o povratku temeljima HSS-a. Radić je imao tri načela: liberalno, socijalno i demokratsko – kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak za HRT4.

Mi u HSS-u smatramo kako Crkva ima svoje mjesto u društvu, ali ne tako da se biskupi bave politikom – kao i što vjeronauk treba biti izborni predmet, a ne da ga se na mala vrata pokušava staviti u red obveznih.

Govoreći o radu oporbe u Saboru, kazao je kako je upitno bi li mogli raditi bolje “jer su u oporbi sve mirotvorne stranke i nitko se ne misli baviti stvarima koje nisu u skladu sa zakonom i izlaze iz okvira civilizirane političke borbe”. Rekao je kako je HDZ dok je bio u opoziciji “organizirao šator, prosvjede i plinske boce”. “Neke stvari, primjerice obraz – nemaju cijenu”, rekao je između ostalog predsjednik HSS-a.