Bernardić ne staje: Uz smanjenje PDV-a za domaće poljoprivredne proizvode, moramo gledati da spustimo PDV i na njihov repromaterijal

Objavljeno: 21. 08. 2017.


PODIJELI:
Pravu buru izazvale su riječi šefa SDP-a o smanjenju PDV-a za poljoprivredne proizvode.

Bernardić je ekskluzivno za RTL rekao kako je svojim prijedlogom htio ukazati da direktno želi pomoćim poljoprivrednicima. “Prije svega, sve što radimo, radimo u okviru EU zakonodavstva, ali ja ću otvoreno reći ja sam hrvatski političar, a ne briselski političar, štitimo hrvatske interese, a ne briselske interese i unutar postojeće europske direktive napravit ćemo sve da kroz izmjene zakona o PDV-u pomognemo domaću proizvodnju, kako na one proizvode i grupe proizvoda koji se dominantno proizvode u Hrvatskoj. 
To znači da je PDV jednak za sve, ali vi imate proizvode koji se dominantno proizvode u Hrvatskoj i na taj način mi možemo pomoći direktno našim poljoprivrednim proizvođačima. To je čitava intencija ovog zakona”, rekao je Bernardić za RTL.

Na pitanje kako to planira izvesti u praksi, Bernardić odgovara kako se to može napraviti kroz izmjene zakona o PDV-u na poljoprivredne proizvode koji se dominantno proizvode u Hrvatskoj. “Mnogo je tih proizvoda. To su mandarine, to su jagode, to je kupus, to je krumpir. Ono što je također važno je da moramo gledati da spustimo PDV i na njihov repromaterijal”, tvrdi Bernardić prenosi RTL.