BESPOVRATNA SREDSTVA ZA ENERGETSKU OBNOVU ZGRADA U ODGOJU I OBRAZOVANJU

Objavljeno: 30. 07. 2015.


PODIJELI:

škola

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  u proteklih je mjesec dana otvorilo dva Javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstva i to za “Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ te „Izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Riječ je o ukupno 55 milijuna kuna bespovratnih sredstava osiguranih iz  Europskog fonda za regionalni razvoj te iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ministarstvo svake srijede u svojim prostorijama organizira informativne radionice koje su namijenjene potencijalnim prijaviteljima/korisnicima iz javnih ustanova/tijela državne uprave ili lokalne odnosno područne samouprave. Na radionicama se objašnjava postupak prijave, prolazi se detaljno sve faze natječaja te razjašnjavaju sve eventualne nejasnoće.

Za smanjenje potrošnje energije u zgradama javne namjene na raspolaganju je 211 milijuna eura a za smanjenje potrošnje energije u stambenim zgradama (višestambenim zgradama i obiteljskim kućama) 100 milijuna eura. /strukturnifondovi/