Biljana Borzan osvojila EU Oscara za zastupnicu godine

Objavljeno: 22. 03. 2018.


PODIJELI:

Biljana Borzan, SDP-ova eurozastupnica dobitnica je nagrade MEP Award, tzv. EU Oscara za 2017. godinu čime je proglašena europarlamentarkom godine u kategoriji za ženska prava i ravnopravnost spolova.

Borzan je time ušla u elitno društvo 18 eurozastupnika koji su ponijeli ovo veliko priznanje u različitim kategorijama. Hrvatskoj eurozastupnici nagrada je u organizaciji Parliament Magazina uručena na svečanoj ceremoniji održanoj u srijedu navečer u Bruxellesu, nakon što joj je stručni žiri dao prednost u odnosu na druge dvije nominirane protukandidatkinje, Španjolku Iratxe Garcia Perez (S&D), te Terry Reintke iz Njemačke (GUE).

Kažu da je iza svakog uspješnog muškarca žena, a ja bih rekla da je iza svake uspješne žene njena majka, ili u mom slučaju moj suprug Vladimir, moja majka i moja svekrva. Sretna sam što sam imala cijelu “vojsku” iza sebe, ali mnoge žene nemaju tu mogućnost. Zato želim ovu nagradu posvetiti svim ženama u EU, posebno onima u Hrvatskoj i na Balkanu i njihovoj svakodnevnoj borbi. Isto tako, želim istaknuti i važnost ratifikacije Istanbuslke konvencije na razini EU – rekla je Borzan nakon što je primila nagradu.