Bježančević vijećnicima HDZ-a: Uhićenja svojih stranačkih kolega smatrate kao normalne aktivnosti?

Objavljeno: 28. 04. 2022.


PODIJELI:
S obzirom na to da su vladajući na današnjoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije odbili SDP-ov prijedlog dopune dnevnog reda i time očitovanje na jučerašnja uhićenja, naša vijećnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a OBŽ Sanja Bježančević pitala je zamjenike župana koji se nije pojavio na sjednici, smatraju li uhićenja svojih stranačkih kolega normalnom aktivnošću koja se ionako događa svakodnevno ili smatraju da su im ravnatelji ustanova takvi da ustanove i s njima i bez njih isto djeluju.
 
Kojima su od dva razloga zamjenici skloniji kad ne vide izvanrednu okolnost koja zahtjeva dopunu dnevnog reda?
 
Naš vijećnik Zlatko Adjulović pitao je zamjenike što je učinjeno po pitanju inicijative da se postave mjerne stanice za praćenje kvalitete zraka na kritičnim točkama u Osječko-baranjskoj županiji. Prošlo je skoro godinu dana od sjednice kad je naš vijećnik pokrenuo temu kvalitete zraka, no javnih mjernih stanica koje bi pratile kvalitetu zraka cijelu godinu i transparentno i javno davale rezultate još nema. Cijena ne smije biti izgovor jer zdravlje nema cijenu.
S obzirom da je stiglo proljeće, opet se aktualizira i pitanje tretiranja komaraca. Naš vijećnik Marko Bogatić pitao je na današnjoj sjednici koliko je preporuka Zavod za javno zdravstvo za tretmane do sada izdao jedinicama lokalne samouprave i koliko je po istima postupalo, odnosno koliko sredstava je do sada utrošeno u borbu protiv komaraca. Prijašnjih godina reakcije su kasnile što je uslijedilo najezdom komaraca – stoji u objavi ŽO SDP-a Osječko-baranjske županije. (Foto: OBŽ)