“BLAGDANI BEZ ALKOHOLA” I USKRSNI BLAGDANI

Objavljeno: 25. 03. 2016.


PODIJELI:

bezalkohola

Tijekom nadzora prometa 27. i 28. ožujka policijski službenici će dijeliti informativni letak „Blagdani bez alkohola“ sa uputama i savjetima vozačima.

Povodom uskrsnih blagdana, uoči, tijekom i nakon Uskrsa očekuje se znatno povećanje intenziteta prometa vozila, osobito na autocestama i državnim cestama, u zonama vjerskih objekata, kao i na graničnim prijelazima.

Uz pojačani cestovni promet očekuje se i povećanje broja putnika u željezničkom i zračnom prometu, kao i mogućnost izvršenja prekršaja i kaznenih djela na željezničkim i autobusnim kolodvorima.

Također, radi obiteljskih proslava se, kao i proteklih godina, očekuje i povećana konzumacija alkoholnih pića. Policijski službenici će, sukladno preventivnom projektu „Blagdani bez alkohola“, pored uobičajenih represivnih aktivnosti, obavljati i nadzor prometa vozača osobnih automobila. Svrha ove preventivne akcije je individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u svim životnim situacijama, a osobito u prometu – stoji u obavijesti Ministarstva unutarnjih poslova RH.

 

.